Trgovački sud presudio u korist Grada u sporu s Autotrolejem oko lokalnih autobusnih linija @ Opatija

…ilustracija…

Radi se o tužbi iz svibnja 2015. godine kojom je opatijska uprava reagirala na ukidanje dijela polazaka na linijama 32, 34 i 37 zbog navodnog dugovanja od oko pola milijuna kuna.

Opatija – Trgovački sud u Rijeci presudio je u korist Grada Opatije u sporu koji je podignuo protiv javnog prijevoznika Autotroleja. Radi se o tužbi iz svibnja 2015. godine kojom je opatijska uprava reagirala na ukidanje dijela polazaka na linijama 32, 34 i 37 zbog navodnog dugovanja od oko pola milijuna kuna.

Ovom prvostupanjskom presudom, kako su izvijestili iz Grada Opatije, sud je naložio Autotroleju da vrati vozni red na liniji 32 koji je bio na snazi od 1. rujna 2014. godine. Također, sud je u presudi naložio Autotroleju da vrati vozni red na linijama 34 i 37 od 1. prosinca 2014.

– Riječ je o situaciji iz 2015. godine kada je Autotrolej svojom jednostranom odlukom promijenio važeći vozni red na linijama 32., 34. i 37. ukinuvši određeni broj polazaka inače dogovoren ugovorom između Grada Opatije i Autotroleja. Ta je jednostrana odluka iznenadnim stupanjem na snagu pogodila brojne građane i korisnike ovih linija javnog autobusnog prijevoza. Zbog toga, Grad Opatija na kraju je bio primoran situaciju rješavati sudskim putem, pa je u svibnju 2015. podnio tužbu protiv Autotroleja, tražeći da ta tvrtka vrati broj polazaka, a riječki Trgovački sud je 11. prosinca o.g. donio i prvostupanjsku presudu u korist Grada Opatije, navodi se na gradskim službenim stranicama.

Davor Žic / PodUčkun.net