Tri dana i četrnaest koncerata za trideseto, jubilarno izdanje JazzTimeRijeka festivala

Rijetki su festivali u Hrvatskoj, regiji pa i u svijetu koji se mogu pohvaliti kontinuiranim djelovanjem tijekom tri desetljeća

Rijeka – U nedjelju 20.lipnja počinje jubilarni 30.JazzTimeRijeka festival. U tri dana trajanja festivala nastupit će jedanaest izvođača i to na tri lokacije, riječkom Korzu, Pavlinskom trgu i na Trgu Riječke rezolucije.

Rijetki su festivali u Hrvatskoj, regiji pa i u svijetu koji se mogu pohvaliti kontinuiranim djelovanjem tijekom tri desetljeća. JazzTimeRijeka jedan je od takvih festivala koji od svojih početaka, velikim trudom organizatora i zaljubljenika u ovaj glazbeni izričaj, svake godine privlači sve više pažnje publike i medija.

I ove godine festival je za jazz zaljubljenike pripremio sjajan program u kojemu ćemo imati prilike uživati u različitim stilovima, od gypsy swinga i etno jazza, do fusiona i recentnih jazz projekata nove hrvatske jazz scene.

-Jubilarnu smo godinu, zbog poznate epidemiološke situacije, odlučili posvetiti isključivo domaćim izvođačima i to, uglavnom, sa područja naše županije. Zasvirat će provjerena imena uz mlade jazz snage koje se tek dokazuju na sceni. Interesantno je spomenuti da u večernjem programu prvog dana nastupaju glazbenici koji su svirali i na prvom izdanju festivala – Darko Jurković Charlie, Elvis Stanić i Denis Razz, kazao je Damjan Grbac, umjetnički direktor festivala

Raspored po danima:

Nedjelja, 20.6.
10:00H @ Korzo
SpartJazz Quartet

13:00H @ Pavlinski trg
SpartJazz Quartet

20:00H @ Trg Riječke rezolucije
Darko Jurković Charlie Trio
Elvis Stanić Group
Denis Razz Adjustable Group

Ponedjeljak, 21.6.
10:00H @ Korzo
Jed Becker’s Group

12:00H @ Pavlinski trg
Jed Becker’s Group

20:00H @ Trg Riječke rezolucije
Pianotron – Zvjezdan Ružić
Vedran Ružić Quartet “Forbidden Live”

Utorak, 22.6.
10:00H @ Korzo
Oridano Gypsy Jazz Band

12:00H @ Pavlinski trg
Oridano Gypsy Jazz Band

20:00H @ Trg Riječke rezolucije
GIIPUJA
Dino Ivelja Quartet
Bruno Mičetić Quintet

Ulaz na sve koncerte JazzTimeFestivala je slobodan!