Tri izložbe i manifestacija ‘Za kušćić raja’ @ Kastav, Rukavac

za_kuscic_raja_rukavac_storija

Većina događanja ovog vikenda poslužit će kao ”uvertira” ulaska Hrvatske u Europsku uniju, no četiri ”eventa” u Rukvacu i Kastvu više djeluju kao predstavljanje našeg stvaralaštva svijetu, ali i očuvanje naše kulturne baštine.

Rukavac, Kastav – Živo i uzbudljivo bit će ovog vikenda diljem Liburnije – održava se niz događanja posvećen skorašnjem ulasku Hrvatske u Europsku uniju, niz tradicionalnih kulturnih događanja poput smotre klapa ”Mom zavičaju” u Šapjanama, Petrove, ali i niz manjih kulturnih i zabavnih događanja kojima uvijek obiluje ljetna sezona.

DSC07683

Posebnu ulogu tu će igrati dva ”grada na bregu” – Kastav te matuljski Rukavac. Izložbenu priču otvara Kastav, večeras, u petak 28. lipnja u 20 sati, kada će se prva samostalna izložba riječkog slikara Ivice Matulića, pod nazivom ”Voda me prati, puteve mi zlati” održati u Isolee baru u organizaciji Kulturno-umjetničke udruge Vita-Art. Dan kasnije, u subotu 29. lipnja, u sklopu programa ”Pod ložom – Iznad svih” održat će se izložba slika Eugena Varzića iz Poreča u vremenu od 12 do 19 sati. Inače, Eugen Varzić diplomirao je na slikarskom odjelu Filozofskog fakulteta u Rijeci 1999. godine, a izlagao je na više desetaka samostalnih izložbi, te na preko stotinu skupnih u zemlji i inozemstvu. Sudjeluje na mnogim likovno-umjetničkim projektina, a radovi mu se nalaze u mnogim javnimi privatnim prostorima (Uprava Grada Poreča, Opća bolnica Pula, Ured Predsjednika Republike, Hypo banka Zagreb), te raznim privatnim zbirkama (Pavarotti, Niclaus..). Zanimljivo je da je 2005. godine uvršten u Leksikon moderne i suvremene umjetnosti, u izdanju galerije Alba iz Ferrare, kao jedan od 5 umjetnika iz Hrvatske, a rad pod nazivom ”Eva” uvršten mu je u stalni postav Muzeja fantastične umjetnosti u Beču.

U Rukavcu, u subotu 29. lipnja u Zvončarskoj muzejskoj zbirci odžati će se otvorenje izložbe fotografija Jerka Gudca i izložbe skulptura Darije Stipanić s početkom u 20 sati. Izložba će biti otvorena od 29.06. – 01.07 u razdoblju od 20 do 23 sata. I dan kasnije, u nedjelju 30. lipnja, bit će zanimljivo u Rukavcu, kada se od 21 sat ili ”devet ur večer” u kući ”pul Kinkeloveh” održava manifestacija ”Za kušćić raja” u organizaciji udruge ”Domoljub 1909”. U programu sudjeluju Dramska sekcija udruge ”Domoljub 1909.” s predstavom ”Koze diši prč”, Moški pevski zbor ”Ludvik Zorzut” Medana i maestro Radovan Kokošar, kvintet ”Kvartin” Dobrovo i zbor ”Štorija” Rukavac pod vodstvom maestra Damira Smerdela, a voditeljica programa je Rajka Jurdana Šepić.

zbor_storija_rukavac

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!