Tri tenora pobjednici MIK-a 2017.

Na drugo se mjesto plasirala Martina Majerle s pjesmom ‘Teče, teče Rečina’ i 98 glasova, a na trećem se našla Nina Fakin i skladba ‘Ča je život’ s 85 glasova Riječana, dok je nagradu za najbolju interpretaciju osvojio Antonio Krištofić za izvedbu pjesme ‘Sunce su bile tvoje oči’…

Rijeka – Jedini nomad među festivalima sinoć je u dvorani Sportskog centra Zamet okončao svoje petodnevno putovanje Kvarnerom i Istrom. Nakon službenog dijela programa, u onom revijalnom nastupile su mlade riječke nade Medea Market Sindik i Lucija Ivanović koje su otpjevale mikovske ”evergreene“.

Najviše glasova riječka je publika dala skladbi Živet će vavek naša beseda u izvedbi Voljena Grbca, Jose Butorca i Dade Baričevića (koji je na riječkoj večeri zamijenio Edija Šegotu) i 195 osvojenih glasova, na drugo se mjesto plasirala Martina Majerle s pjesmom ‘Teče, teče Rečina’ i 98 glasova, a na trećem se našla Nina Fakin i skladba ‘Ča je život’ s 85 glasova Riječana.

Riječka publika bila je ključna u odlučivanju pobjednika Festivala MIK 2017. Nakon 2500 izbrojenih glasačkih listića u 5 gradova i općina domaćina, prvi u ukupnom poretku sa 110 bodova su Joso Butorac, Voljen Grbac i Dado Baričević. Drugo mjesto ovogodišnjeg MIK-a dijele Mladen Grdović i Nina Fakin s 96 osvojenih bodova, a na trećem Martina Majerle i 84 boda u ukupnom poretku.

Prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda ( Ludvik Slana, Albert Petrović, Ivo Popeskić) pripala je skladbi ‘Pirovjanska’ koju je izveo Alen Vitasović (Duško Rapotec Ute – Vjeko Alilović – Duško Rapotec Ute), drugo mjesto osvojila je skladba ‘Canzone alla mia terra’ koju su izveli Nevia Rigutto i Francesco Squarcia (Francesco Squarcia – Giacomo Scotti – Aleksandar Valenčić), a treće ‘Sunce su bile tvoje oči’ koju je otpjevao Antonio Krištofić (Alfred Šaina /Aleksandar Valenčić – Alfred Šaina – A. Valenčić).

Nagradu za najbolju interpretaciju osvojio je Antonio Krištofić za izvedbu pjesme ‘Sunce su bile tvoje oči’, dok je nagradu za najbolji aranžman koju dodjeljuje Radio Istra osvojio Ivano Puž za aranžman skladbe “Zlato moje”.

Nagrada „Roženice Radio Pule “ za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj osvojio je Daniel Načinović za pjesmu ‘Istro ti si cvit na moru’, dok nagrada Beseda koju dodjeljuje Novi list ove godine pripala autorima dvije pjesme. Naime, komisija u sastavu Damir Halilić Hal (glazbenik), Danijela Bauk (urednica rubrike Mozaik) i Slavica Mrkić Modrić (novinarka) ove je godine odlučila dodijeliti Dušku Rapotecu Uteu za glazbu i Vjeku Aliloviću za stihove pjesme ‘Pirovjanska’ te Sanjinu Ljubotini za glazbu i Đurđi Grujičić za stihove pjesme ‘Daž’. Stručni ocjenjivački sud u sastavu: Nada Galant, prof. i dr. sc. Sanja Zubčić, izv. prof. donio je odluku da Nagrada Čakavskoga sabora za najbolji tekst na festivalu Melodije Istre i Kvarnera 2016. ide autorici Đurđi Grujičić za pjesmu Daž, dok je nagradu za najboljeg debitanta, koju dodjeljuje Pomorski radio Bakar osvojio Mateo Resman.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!