Tri ustanove potpisale sporazum o suradnji @ Ika

sporazum_ika_ravnatelj_dekani

Načela dugoročne suradnje temelje se na projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja iz područja djelokruga interesa spomenutih institucija i predstavljaju realizaciju strateškog opredjeljenja akademske zajednice da bude aktivnim partnerom lokalnoj samoupravi i njenim institucijama na razvojnim planovima i programima lokalne i regionalne razine.

Ika – Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije sklopili su prekjučer sporazum o suradnji, a iste su potpisali dekanica Dora Smolčić Jurdana, dekan Boris Koružnjak i ravnatelj Mladen Črnjar.

Ovo je još jedna od niza aktivnosti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koja podržava njegovu usmjerenost da se pozicionira kao lider visokog obrazovanja i istraživanja u turizmu, a koja može doprinijeti promoviranju Primorsko-goranske županije i Opatije kao obrazovnog središta za turizam Hrvatske i šire regije.

Načela dugoročne suradnje temelje se na projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja iz područja djelokruga interesa spomenutih institucija i predstavljaju realizaciju strateškog opredjeljenja akademske zajednice da bude aktivnim partnerom lokalnoj samoupravi i njenim institucijama na razvojnim planovima i programima lokalne i regionalne razine. Posebno se ističe usmjerenost ka suradnji na problematici vezanoj uz turizam uvažavajući postavke održivog razvoja. Zajedničko djelovanje triju institucija usmjereno je ka unapređenju upravljanja prostorom i arhitektonskog oblikovanja koji je iznimno važan za sve turističke destinacije, posebno one razvijene, kao što je Kvarner.

Suradnja sporazumnih strana ostvarivati će se osobito putem izrade znanstvenih i stručnih studija i analiza, pripreme, kandidiranja i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, suradnje u izradi pojedinih segmenata prostornih i drugih razvojnih planova, održavanja znanstvenih i stručnih predavanja, organizaciju znanstvenih i stručnih skupova, suradnje na drugim poslovima za koje Sporazumne strane utvrde zajednički interes, navodi se u priopćenju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Kao prva konkretna aktivnost ističe se potreba i formiranje programa edukacije iz područja upravljanja i oblikovanja prostora kao značajnog i limitiranog resursa turističkog razvoja. Ova tema zahtjeva interdisciplinarni pristup, znanja iz različitih područja te je procijenjeno da program takvog sadržaja nedostaje i može predstavljati značajnu kariku u lancu novih znanja potrebnih gospodarstvu.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!