Tri zlatne medalje Ugostiteljske škole @ Novo Mesto

Arhiva Liburnija.net: Ekipa Ugostiteljske škole @ Opatija

Arhiva Liburnija.net: Ekipa Ugostiteljske škole @ Opatija

Učenici Ugostiteljske škole Opatija sudjelovali su na prvom ovogodišnjem međunarodnom natjecanju pod nazivom GATUS u Novom Mestu u Republici Sloveniji s izvrsnim uspjehom.

Opatija / Novo Mesto – Tri zlatne medalje donijeli su učenici Ugostiteljske škole Opatija iz Novog Mesta gdje su sudjelovali na međunarodnom natjecanju GATUS. Proglašeni su najboljima između ekipa iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske te su osvojili tri prva mjesta.

– Na ovom natjecanju sudjelovalo je 9 učenika naše škole, koji su bili podijeljeni u 3 ekipe. Ako je istina ona stara poslovica da se po jutru dan poznaje, onda je pred učenicima još dosta raznih natjecanja i događanja u kojima će imati priliku pokazati svoje znanje, vještine i strukovno umijeće. Time će najbolje potvrditi da su ova zlatna odličja doista zaslužena, a time preuzimaju i obavezu da sudjeluju i na svim budućim gastro manifestacijama. Školska je godina duga i obiluje dokazivanjima u struci ali i izvan struke, što, dakako, ovisi o sklonostima učenika, pa će biti još novih pohvala i priznanja, kazao je ravnatelj škole Damjan Miletić.

U prvoj ekipi bili su Andrija Genda, Josipa Tokić i Samantha Krasnići, a vodila ih je nastavnica Ljiljana Mikinac. Za natjecanje u kuharstvu odabrali su jelo ”Učkarski kotlić”, koje su pripremili prema receptu iz školskog projekta ”Iz padela naših nona”. To je za mnoge sudionike bilo veoma atraktivno jelo, koje je nagrađeno zlatom. U drugoj ekipi natjecali su se Toni Datković, Katarina Klemenčić i Dejan Galijašević. i oni su pod stručnim vodstvom profesora Krešimira Brnina pripremili svečani stol povodom krštenja, za što ih je stručni žiri nagradio drugom zlatnim plaketom. Treću ekipu, pod vodstvom profesorice Majde Šimunić, činili su učenici Annamaria Vinger, Timothy Vlah i Eduard Juretić koji su zanimljivo, edukativno i stručno prezentirali svoj grad – Opatiju, ističući pritom njene prirodne ljepote, kao i kulturne i povijesne znamenitosti. Rezultat je treća zlatna plaketa.

– Ono što treba doista istaći je kratak rok u kojem su se učenici morali pripremiti za jedno takvo natjecanje. Ali kontinuirani rad kroz školovanje i želja da pokažu kako ništa nije nemoguće jer se oni ipak pripremaju za jednu životnu školu pokazali su se u najboljem svjetlu. Valja zahvaliti stručnim nastavnicima, koji su dokazali da se uz stalan rad tijekom školovanja i u kratkom roku mogu ostvariti vrhunski rezultati. Želja nam je zahvaliti se i svim sponzorima koji su nam omogućili sudjelovanje na ovom važnom natjecanju. Zato su i jedni, drugi i treći zaslužili sve pohvale, zaključio je Miletić.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!