ERSTE AD

Tridesetak malih sportskih ribolovaca takmičilo se na 12. natjecanju Mići kup Preluka

Prijelazni pehar, što znači i ukupnu pobjedu, osvojili su članovi SRD Kantrida. Drugo mjesto osvojili su ribari iz SRD Zubatac iz Lovrana a treći su bili članovi ŠRK Ičići.

Preluk – Tridesetak malih ribara sudjelovalo je na 12. natjecanju „Mići kup Preluka“ održanom nedavno u organizaciji SRD Preluk, podijeljenih u 2 kategorije – do 12 i do 16 godina starosti.

– Što se samog natjecanja tiče valja naglasiti kako je vrijeme išlo na ruku natjecateljima i organizatorima pa možemo ustvrditi kako je za nama još jedan uspješno odrađen „Mići Kup“. Natjecanje je to kojem uvijek pristupamo s posebnom pozornošću prvenstveno zato što se radi o najmlađima i zbog toga što smatramo kako je od iznimne važnosti da djeca nastave tradiciju ribarenja u našem kraju, poručili su organizatori.

Prijelazni pehar, što znači i ukupnu pobjedu, osvojili su članovi SRD Kantrida. Drugo mjesto osvojili su ribari iz SRD Zubatac iz Lovrana a treći su bili članovi ŠRK Ičići. Nagradu za najtežu ribu osvojila je Iva Landeka, članica ŠRK Jadran iz opatije čiji je primjerak bio težak 192g.

U kategoriji U-12 u pojedinačnoj konkurenciji pobijedio je David Vučak iz ŠRK Ičići. Drugo mjesto osvojio je Guido Stupar član SRD Udica iz Malog Lošinja dok je treće mjesto osvojio Luka Pavičević član SRD Zubatac.

– Naši mali takmičari također su se predstavili u lijepom svijetlu pa je tako Antonio Gršković osvojio četvrto mjesto, Alex Saršon je bio sedmi, a Laura Kerec deveta. Luka Meljankić natjecanje je završio na 18. mjestu, kazali su organizatori iz SRD Preluk.

U ekipnom djelu natjecanja u U-12 kategoriji prvo mjesto osvojili su članovi SRD Udica – Mali Lošinj (Mai Mužić i Guido Stupar). Drugo mjesto osvojili su članovi SRD Preluk Alex Saršon i Antonio Gršković, a na treće mjesto plasirala se ekipa ŠRK Jadran iz Opatije u sastavu Iva Landeka i Lovro Tutić. Druga ekipa prelučkih domaćina, Luka Meljankić i Laura Kerec, natjecanje je završila na 8. mjestu.

Baš kao i prošle godine pobjednici ekipnog djela natjecanja u kategoriji U-16 su Teo i Luka Hajdaraj iz SRD Kantrida. Drugo mjesto osvojili su članovi SRD zubatac iz Lovrana (Tonko Pavičević i Angela Basan). Treće mjesto zauzeli su Enola Mender i Petar Pobar natječući se za ŠRK Ičići. U pojedinačnom djelu kao najuspješniji završio je Luka Hajdaraj ispred Tea Hajdaraja (oba SRD Kantrida). Treće mjesto osvojio je Tonko Pavičević iz SRD Zubatac.

– Zahvaljujemo se svim natjecateljima, roditeljima i pratnji na dolasku i sportskom i fer ponašanju. Nadamo se kako će iduće godine „Mići Kup“ pohoditi još više natjecatelja te da ćemo i dalje očuvati ovu vrijednu tradiciju našeg kraja, rekli su organizatori.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!