Tridesetak mališana ukrasilo uskršnja jaja @ Matulji

Radionica farbanja uskršnjih jaja okupila je na Veliki četvrtak u poslijepodnevnim satima tridesetak matuljske djece, u dobi od predškolske do srednjoškolske.

Matulji – Župni dom matuljske župe Krista Kralja ugostila je na Veliki četvrak poslijepodne tridestak mališana koji su svojim rukama oslikali uskršnja jaja, koja će se na nedjeljnoj misi podijeliti vjernicima. Ova radionica jedna je u nizu aktivnosti koje matuljska župa organizira s ciljem druženja i zbližavanja najmlađih stanovnika.

Ideja je potekla od mladih članova naše župe, koji su se okupili i u zbor pod vodstvom Matee Marčinković. Za Božić su organizirali izradu čestitki i ukrasa, pa smo tako i za Uskrs pokrenuli akciju sa ciljem upoznavanja mladih, njihova druženja, ali i kao pokušaj očuvanja dobrih običaja od zaborava. Najvažnije je, ipak, to zajedništvo – u današnjem društvu ljudi se sve više udaljavaju pritisnuti vlastitim problemima, više se ne druže, prestali su se pozdravljati na ulici, a mi ih želimo povezati, kazao je velečasni Kristijan Malnar.

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net