Tristo djece i stotinu trkača za uspješan sportsko-umjetnički program @ Kastav

djecji_dan_kastav_2014_1

Ovog vikenda u sklopu obilježavanja Dječjeg dana održala se i 12. Mića slikarska delavnica, ali i tradicionalna utrka Kastafski kros.

Kastav – Stotinjak djece sudjelovalo je na 12. Mićoj slikarskoj delavnici, koja se u organizaciji Grada Kastva, Društva ”Naša djeca” te Turističke zajednice održala protekle nedjelje, i bio je to rekordan odaziv sudionika koji su se smjestili na otvorenom, po trgovima i ulicama stare gradske jezgre.

djecji_dan_kastav_2014

Odlukom stručnog žirija, najboljim su radovima u vrtićkoj kategoriji proglašeni oni koje su ”potpisali” Mavro Srdoč, Amarie Kero i Jakov Pavlović, dok je nagrada publike pripala Andreju Predovanu. Među mlađim školarcima najuspješniji su slikari bili Ena Delić, Ana Pleša i Luka Srdoč, dok se publika odlučila za Lauru Santini. Najstariji učensnici, oni od 5. do 8. razreda osnovne škole, pokazali su i najviše umjetničkog dara, a najuspješniji među njima bili su Nathalie Cunjak, Lucija Belović te Emily Cunjak, dok se publici najviše dopao crtež Erike Žikić. Posebnu nagradu zaslužila je dvogodišnja Mia Zoe Karlavaris kao najmlađa sudionica.

Ova umjetnička manifestacija održala se u sklopu Dječjeg dana, u kojem je sudjelovalo tristotinjak mališana što su, uz crtanje i slikanje, imali prilike pogledati izvedbu klasika dječje književnosti, ”Ježeve kućice” u ”varijanti” Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke na Crekvini, ali i prisustvovati raznim radionicama u kojima su mogli iskazat svoju kreativnost.

atletski_klub_kastav_2014

Dan ranije, u Kastvu je održan 39. Kastafski kros, a među devedesetak trkača najbrži je bio Dalibor Gržetić (AK Svetice) koji je 14 kilometara dugu stazu savladao u vremenu od 50 minuta i 52 sekunde. Nakon Gržetića, u cilj su stigli članovi AK Koprivnica Damir Mesec i Krešo Glavaš. Najbržoj ženi, Suzani Alberini, trebalo je jedan sat, jedna minuta i 24 sekunde da stigne od starta i cilja koji su se nalazili na Crekvini, a na drugo i treće mjesto plasirale su se Sanda Antunović i Veronika Erlić (AK Kvarner).

Svi ovi programi odražvaju se u sklopu proslave Dana Grada Kastva, a tim povodom Turistička zajedniac raspisala je i natječaj za izbor najljepše okućnice, balkona i prozora u sklopu turističke akcije ”Volim Hrvatsku – volin Kastav”. Prijave se primaju do kraja lipnja, a nagrade će biti dodijeljene u sklopu proslave Bele nedeje u listopadu.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!