Trodnevna manifestacija ”Golden Opatija“ u čast 170 godina opatijskog turizma

Grad Opatija Carski grad 2013

Tri glazbena stila – valcer, sentiši i disco – obilježit će tri dana proslave velikog opatijskog jubileja, uz programe ”Carski grad“, koji će podsjetiti na početke najslavnije hrvatske turističke destinacije, ”RetrOpatija“, koja će oživjeti zlatno doba hrvatske glazbe iz vremena Opatijskog festivala te veliki koncert legendarne grupe ”Kool & the Gang“.

Opatija – Trodnevnom manifestacijom ”Golden Opatija“, centralnom proslavom jubilarnih 170 godina turizma, Opatija će oživjeti svoja najslavnija povijesna razdoblja, i svojim stanovnicima, ali i gostima, pružiti uvid u carsku atmosferu s prijelaza stoljeća kada su se na njenim obalama odmarali predstavnici europske aristokracije i poznati umjetnici, kao i zlatnih šezdesetih i sedamdesetih godina kada su gradske terase bile pozornice za najslavnije pjevače šlagera među kojima je posebno mjesto uvijek imao ”Mr. Morgen“ – Ivo Robić.

golden_opatija_2014

Program će započeti u subotu, 19. srpnja, glazbeno-scenskim spektaklom ”Carski grad“, koji će od 21.30 sati poznate turističke lokacije u centru grada – od Ljetne pozornice do Slatine – pretvoriti u scenografiju za priču o turističkom početku najslavnije hrvatske destinacije. Kroz igru glazbe, glume i plesa, te uz pomoć suvremene tehnologije, posjetitelji će „uživo“ moći pratiti gradnju Ville Angioline, saznati kako su slavni umjetnici upravo u Opatiji pronašli svoje nadahnuće, nasmijati se uz film Charlieja Chaplina kojem će ”show“ ukrasti stari podvornik u kino-dvorani, te prošetati kroz brojne scene koje su obilježile opatijske turističke početke.

A nakon valcera, slijede – sentiši… Jer dan kasnije, u nedjelju, 20. srpnja, Opatija će se probuditi u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, kada je važno bilo slušati Ivu Robića, jesti toast i piti sok od marelice sa šlagom te opušteno uživati u mladosti i buđenju nove glazbene priče. Od 18.30 sati ta priča bit će ponovo probuđena uz veseli program ”RetrOpatija“, i svi će se moći pridružiti zabavi na plaži uz dečke s gitarama i lijepe djevojke u bikinijima te još jednom prisustvovati koncertu legendarnog ”Mr. Morgena“ na terasi Remisens Premium Hotela Kvarner.

Trodnevnu glazbenu priču zaključit će nešto moderniji i žešći ritmovi, uz program ”Svi u disco“ u ponedjeljak, 21. srpnja, od 21.30 sati na gradskom kupalištu Slatina, čije će glavne zvijezde biti legende funk i disco glazbe – ”Kool and the Gang“. A njihov najveći hit, pjesma Celebration, bit će izvrsna podloga za najveće slavlje u dosadašnjoj turističkoj povijesti grada.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net