Trsatski kaštel obući će svjetlucavo ruho – Sve je spremno za spektakularni Advent na Gradini

Trsatski kaštel obući će svjetlucavo ruho – Sve je spremno za spektakularni Advent na Gradini

Foto: Ivor Mažar

Monumentalno zdanje Trsatske gradine za vrijeme blagdana dobit će novo, svjetlucavo ruho, a svaki kutak kaštela bit će obasjan očaravajućom rasvjetom.

Rijeka – Drugo izdanje bajkovitog Adventa na Gradini ponovno će očarati posjetitelje s čak 16 kilometara božićnih lampica, a osim jaslica u pokretu i najveće božićne kuglice, ove su godine u pripremi brojna iznenađenja! Adventska groznica Gradinom će vladati od 2. prosinca pa sve do 6. siječnja, odnosno blagdana Tri kralja.

Monumentalno zdanje Trsatske gradine za vrijeme blagdana dobit će novo, svjetlucavo ruho, a svaki kutak kaštela bit će obasjan očaravajućom rasvjetom. Unutar zidina svoje će mjesto pronaći i najveća kruna u Europi, inspirirana riječkom Votivnom krunom koja je u svom originalnom izdanju izložena u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Njezina stilizirana interpretacija visine preko 5 metara krasit će Gradinu te posjetiteljima odškrinuti vrata tajanstvene riječke povijesti.

Spilja će ove godine dobiti novo ruho i postati kuća Djeda Mraza i Bake Mraz koji će ugostiti one najmlađe, a svojim sadržajem spilja će zasigurno oduševiti i nešto starije! U Miru junaka će se kriti ručno izrađene jaslice s više od 300 elemenata, od kojih su neki i pomični, a cijeli prizor začinit će prigodna zvučna kulisa kreirana isključivo za jaslice Trsatske gradine.

Najveći iskorak u odnosu na prvo izdanje Adventa na Gradini bit će bajkoviti adventski park ispred Gradine kojeg će krasiti božićne lampice i adventske kućice s prigodnom ugostiteljskom ponudom te šarolikim izborom proizvoda.

Svoje mjesto u parku pronaći će i klizalište pa će svi posjetitelji moći pokazati svoje vještine na klizaljkama u prekrasnom ambijentu osvijetljenog Nudgentovog parka.

Trsatska gradina će se ovih blagdana pokazati u  svom najljepšem i najraskošnijem ruhu, a prekrasni prizori bit će dodatno obogaćeni prigodnim programskim sadržajem – posjetom Djeda Mraza i Bake Mraz, dočekom Svetog Nikole, glazbenim programom te scenskim uprizorenjima. Posljednji dan u godini bit će rezerviran za čak dva dočeka Nove godine – dječji u podne te onaj tradicionalni – u ponoć!

Bogat program posjetitelje očekuje već ove nedjelje kada će se upaliti svih 16 kilometara božićnih lampica, a za izvrstan ugođaj bit će zadužena Nina Kraljić u pratnji gitarista Miroslava Gugića, RI Brass kvintet – puhački solisti orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca te Dino Antonić acoustic trio. Posjetitelje će od 17 sati dočekati plesna skupina RI Dance, a ulaz u Gradinu i prostor parka se otvara u 16 sati. Onaj najiščekivaniji trenutak paljenja lampica dogodit će se točno u 18 sati!

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net