Tržište nekretnina vraća se u život: ‘Ne treba očekivati značajni pad cijena zbog koronavirusa’

Činjenicu da je Opatijska rivijera i dalje vrlo zanimljiva kupcima nekretnina, Milan Mandić potvrdio je informacijom da niti tijekom mjera koje su onemogućile razgledavanje nekretnina, prodaja nije zaustavljena.

Opatija – Tržište nekretnina budi se iz „hibernacije“ u kojoj je boravilo protekla dva mjeseca. Mjere zaštite od širenja zaraze koronavirusom, kao i u mnogim drugim djelatnostima, dovele su do gotovo potpunog zaustavljanja prodaje na opatijskom području, iako je dio agencija i u tom vremenu uspješno posredovao u kupoprodaji nekretnina.

– Interesa je bilo i tijekom prethodnih mjeseci, svi zainteresirani kupci na našim su stranicama mogli pregledati nekretnine, iako ih zbog mjera koje su bile na snazi nismo mogli pokazivati. Ipak, kako smo ostvarili dobar odnos s klijentima u godinama poslovanja te izgradili povjerenje, niti u tom periodu nismo bili bez ostvarenih kupoprodaja, rekao je vlasnik agencije Smart Invest Immobilien Milan Mandić.

Istaknuo je kako će sljedeće razdoblje na tržištu nekretnina na Opatijskoj rivijeri biti izazovno, no kako neće doći do značajnog pada cijena.

– Ne treba očekivati pad cijena. Vjerojatno će se dogoditi kokrekcija cijena u određenim tržišnim segmentima koji su prije ove situacije bili precijenjeni, ali tu govorimo o iznosima od desetak posto za pojedine nekretnine koje ne spadaju u rang najtraženijih. One za kojima je dosad vladala najveća potražnja, a to su s jedne strane luksuzni stanovi i vile na izvrsnim lokacijama, a s druge manji stambeni objekti do 70 „kvadrata“ i obiteljske kuće, zadržat će svoje dosadašnje cijene. U slučajevima hitne prodaje, cijene se korigiraju do 10 posto, no takva situacija bila je i dosad. Bilo je i poziva „špekulanata“ koji su u proteklim mjesecima očekivali da će kupiti nekretnine 20 ili 25 posto ispod cijene, no to nisu bili ozbiljni kupci niti su uspjeli u svom naumu, rekao je Mandić.

Tijekom proteklih mjeseci nastavile su se građevinske investicije, stoga će ove godine na tržištu biti značajno povećanje nekretnina u ponudi.

– Bez obzira na rast ponude zbog novogradnji, interes za kupnjom nekretnina u Opatiji u pojedinim je segmentima i dalje veći od potražnje, stoga i dalje pozivamo sve građane koji razmišljaju o prodaji da nam se jave i dobiju procjenu tržišne vrijednosti svoje nekretnine. Obnovili smo poslovne aktivnosti „na terenu“, nastavili smo s predstavljanjem nekretnina, poštujući potrebne mjere sigurnosti i očekujemo vrlo brzu stabilizaciju tržišta koje je dva mjeseca bilo na svojevrsnoj „pauzi“, kazao je Mandić.

 

error: Content is protected !!