Tura na Trebišće

gromoviti_znakMošćenička Draga – Novost u turističkoj ponudi Mošćeničke Drage od idućeg će mjeseca ponuditi turistička agencija Annalinea uz suorganizatore iz Katedre čakavskog sabora Mošćenička Draga i JU PP Učka. Nova turistička ponuda zasniva se na lani otvorenoj pješačkoj stazi Trebišća – Perun koju je uredila Javna ustanova Park prirode Učka.
Radi se o mitsko-povijesnom điru kroz sjećanja starih Slavena, koji su ovo područje odabrali kao pozornicu za svoju mitologiju, i kao scenografiju za ”božanski boj” kroz koji se reflektira čitav život ondašnjeg pučanstva učkarskih obronaka.
Tura draške turističke agencije uključuje organizirano pješačenje s vodičem do sela Trebišća, piknik te doživljaj prirode i povijesti tog kraja, a cijena paketa po osobi iznosi 195 kuna.
U tom mjestačcu, izoliranom od prometnica i zaustavljenom u vremenu, na učkarskim padinama otvoren je i muzej posvećen godinama arheoloških i antropoloških istraživanjima kojima je dokazano prisutstvo staroslavenskih žitelja na ovom području od najranijih dana naseljavanja hrvatskih područja.
Prva testna tura organizirat će se 5. lipnja, s početkom u 9 sati.

Božanski boj

Božanski boj


Gromoviti znak - simbol Peruna

Gromoviti znak - simbol Peruna


Drvo svijeta - Sveti dub

Drvo svijeta - Sveti dub


I. Mellor

error: Content is protected !!