Turiste će u Hrvatskoj čuvati 46 stranih policajaca

opatija1…sigurnost je jedan od hrvatskih turističkih aduta, istaknuto je u Opatiji…
…po prvi put, Memorandum su potpisali i predstavnici policija Slovenije i Srbije…

Opatija – Definirano je to na 6. konferenciji čelnika policije uoči turističke sezone 2011. u Opatiji u okviru koje je potpisan Memorandum o suradnji na projektu Sigurna turistička sezona. Od ukupnog broja stranih policajaca, na području Primorsko-goranske županije turistima će na usluzi biti jedan policajac iz susjedne Slovenije te četiri slovačka policijska službenika.
Projekt Sigurna turistička sezona MUP provodi šestu godinu. Memorandum o suradnji na projektu kojim se povećava sigurnost turista okuplja policije deset zemalja, dok su svoj potpis na dokument stavili predstavnici Austrije, Češke, Francuske, Mađarske, Njemačke i Poljske.
Po prvi put, Memorandum su potpisali i predstavnici policija Slovenije i Srbije . Uz ove zemlje, u projekt su uključene i Slovačke te Generalno tajništvo INTERPOL-a, dok se očekuje kako bi nagodinu projektu mogla pristupiti i Ukrajina.
Sigurnost je jedan od hrvatskih turističkih aduta, istaknuto je u Opatiji.
U prošlim sezonama nije bilo ni jednog incidenta koji bi negativno utjecao na stanje opće sigurnosti u Hrvatskoj, kazao je Oliver Grbić, glavni ravnatelj policije, dok je njegov srpski kolega Milorad Veljović na novinarsko pitanje o mogućem utjecaju presuda hrvatskim generalima u Haagu na sigurnost srpskih gostiju u Hrvatskoj, odgovorio kako to ne bi trebalo imati utjecaja i nikome ne bi koristilo.
Nikola Cvjetović / Novi list / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Potpisan Memorandum o suglasnosti između Hrvatske i Europola

error: Content is protected !!