Turisti opatijskog grofa

Florian Henckel von Donnersmack

Florian Henckel von Donnersmack

Opatija/Venecija – Florian Henckel von Donnersmack, izdanak plemićke obitelji koja je velik pečat ostavila i u opatijskoj prošlosti danas je postao član ”nove elite” – holivudske filmske kreme. Poznati redatelj i ”naše gore list” trenutačno u Veneciji snima film ”Turist” koji dobiva mnogo medijskog prostora i u našim tabloidima.
Nije ni čudno, jer se radi o ljubavnoj drami kojoj potencijal na kino-blagajnama osiguravaju dvije trenutačno ”najvruće” holivudske zvijezde Johnny Depp i Angelina Jolie. Za filmsku su scenografiju iskorištene prirodne venecijanske ljepote u kojima dvoje protagonista proživljava razne dogodovštine – poput tučnjave u pidžami između Deppa i talijanskih karabinjera.
Veza između Opatije i obitelji Henckel von Donnersmack traje od početka prošlog stoljeća kada su plemići preuzeli vilu Meyne – današnji hotel Miramar – i promijenili joj ime u vilu Neptun. Prema ”neslužbenoj” strani povijesti, baka redatelja Floriana, Laura, u stakleniku susjedne vile Rosalie uzgajala je naljepše kamelije na čitavom liburnijskom području…
D. Žic

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net