Turistička zajednica raspisala javni poziv: Sufinancirat će manifestacije s 350 tisuća kuna @ Opatija

…ilustracija…

Svi organizatori događanja koja poboljšavaju turističku ponudu Opatije – neovisno o tome radi li se o trgovačkim društvima, obrtima, udrugama građana ili kulturnim i drugim javnim ustanovama – mogu se prijaviti na natječaj do 19. veljače.

Opatija – Turistička zajednica grada Opatije raspisala je javni poziv za kandidiranje manifestacija i događanja za dodjelu potpora iz programa „Potpore za turističke manifestacije i događanja u 2018. godini“. Svi organizatori događanja koja poboljšavaju turističku ponudu Opatije – neovisno o tome radi li se o trgovačkim društvima, obrtima, udrugama građana ili kulturnim i drugim javnim ustanovama – mogu se prijaviti na natječaj do 19. veljače, a za sufinanciranje raznih događanja predviđeno je ukupno 350 tisuća kuna.

Sufinancirat će se kulturne, zabavne, sportske, enogastronomske, tradicijske i etno, ali i druge vrste manifestacija i događanja, pri čemu je najmanji iznos za sufinanciranje 2.000 kuna, a najveći 30.000 kuna. Potpora Turističke zajednice može iznositi maksimalno 25 posto prihvatljivih troškova manifestacije.

Prilikom dodjele sredstava, prednost će imati manifestacije i događanja, koje se održavaju izvan glavne sezone, odnosno u razdoblju do 15. lipnja i nakon 15. rujna, a veći broj bodova na natječaju organizatorima će donositi međunarodni karakter manifestacije, originalnost i kvaliteta sadržaja i sudionika programa, doprinos obogaćivanju turističke ponude i stvaranju motiva dolaska gostiju, trajanje manifestacije, tradicija održavanja, bolja medijska i marketinška pokrivenost, uključenost većeg broja subjekata iz javnog i privatnog sektora te ekonomski učinci manifestacije.

Više informacija o javnom pozivu, kao i obrasci za prijavu, dostupni su na službenim stranicama opatijske Turističke zajednice.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!