Turističke ambulante Doma zdravlja PGŽ s radom počinju 1. srpnja

Turistička ambulanta u Ulici Vladimira Nazora 4 od 1. srpnja 2020. do 31. kolovoza 2020. radi prema novom, ljetnom radnom vremenu. Sve se dodatne informacije mogu dobiti na telefonskom broju : +385 (0)51 271 – 227

Opatija – om zdravlja PGŽ u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i Primorsko – goranskom županijom i ove godine organizira rad turističkih ambulanti na području Ispostava u Opatiji, Crikvenici, otoku Krku, Malom Lošinju i otoku Rabu.

Od 01. srpnja bit će dostupne u najfrekventnijim razdobljima tijekom dana, a zdravstveni timovi radit će i vikendom. Točno vrijeme i raspored rada svih turističkih ambulanti moguće je provjeriti u samim ambulantama u kojima su istaknute obavijesti na četiri jezika kako bi bile pristupačnije turistima, na internetskoj stranici Doma zdravlja PGŽ, internetskoj stranici Primorsko-goranske županije te na stranicama jedinica lokalne samouprave.

Ambulante rade u posebno opremljenim prostorima unutar ispostava Doma zdravlja, te u sklopu hotelskih kapaciteta, a opremljene su opremom za zbrinjavanje hitnih i akutnih stanja. Najčešće se javljaju problemi s povišenom tjelesnom temperaturom, problemi s probavom, upalom uha ili grla, respiratorni problemi, ubodi insekata, porezotine i slično.

Tim radi u sastavu liječnik i medicinska sestra. Zdravstveni kadar često čine mlade liječnice i liječnici te medicinske sestre i tehničari iz kontinentalnog dijela Hrvatske kojima se osigurava smještaj u mjestu rada.

Svim zdravstvenim timovima proslijeđene su informacije o postupanju s osobama potencijalno zaraženim COVID-19 virusom te brojevi telefona nadležnih epidemioloških službi, liječnika obiteljske medicine, Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije te koordinatora Ispostava. Napominjemo da su preporuke o postupanju usuglašene s Nastavnim zavodom za javno zdravstvom PGŽ, Zavodom za hitnu medicinu PGŽ, KBC-om Rijeka te Stožerom civilne zaštite PGŽ, a temeljem preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net