Turistički promet u prva tri mjeseca u plusu @ Opatija

Skupština Turističke zajednice Grada Opatije jučer je održala svoju redovnu sjednicu, na kojoj je razmatrano izvješće direktorice za prethodnu godinu, ali i druga tekuća pitanja.

Opatija – Imamo lijepe podatke za vrijeme Uskrsa, tijekom ova tri dana zabilježit ćemo oko 10.200 noćenja prema najavama, što oko tri posto više u odnosu na prethodnu godinu. Nakon dosta lošeg siječnja, u kojem je zabilježen pad od 20 posto u odnosu na godinu prije – dijelom i zbog toga što je lanjski siječanj bio rekordno dobar – u veljači je zabilježen rast od 16 posto u odnosu na lani, dok je u ožujku dosad zabilježno 8 posto više gostiju. Sve u svemu, to znači da bismo prvo tromjesečje trebali ostati u plusu, kazala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić na jučerašnjoj sjednici Skupštine TZ Opatija, na kojoj je iznesen i podatak da su noćenja tijekom lanjske godine bile na razini 2011. godine, ali da je zabilježen i mali rast u broju dolazaka.

Osim raspravom o izvješću direktorice, Skupština se bavila i ”kadrovskim promjenama”, uglavnom na ”poticaj” Liburnia Riviera Hotela. Njihovu predstavnicu u Skupštini, Luizu Sandalj, tako je zamijenio Klaudio Šegarić, dok je njihovu predstavnicu u Nadzornom odboru TZ Opatija, Sanju Vrbljanac zamijenila Biserka Kamenar.

– Liburnia Riviera Hoteli imaju svoje investicije, i suradnja s njima je dobra te radimo zajedno, kao partneri, na poboljšanju ponude, otvaranju novih radnih mjesta i razvoju. Ulažu i naši drugi hotelijeri, a očekujemo skori dovršetak garaže na Slatini, koja bi uz garažu na Lipovici u sklopu sportske dvorane trebala povećati parkirališne kapacitete za ukupno 50 posto. Radimo i na plažama, stanje ovdje nije još zadovoljavajuće, no izradili smo planove koje su građani pozitivno ocijenili, te očekujemo da se oni kroz koncesije i realiziraju. No, ono što me najviše veseli jest povećan interes investitora i izvan naših granica, koji su prepoznali Opatiju kako kvalitetno mjesto za ulaganje. Ako sve bude prema planu, krajem travnja javnosti će biti predstavljena velika investicija koja bi trebala riješiti pitanje animacije i zabave u našoj destinaciji te dati nam jak vjetar u leđa. Detalje još ne mogu iznositi, no bit će to najveća investicija na Kvarneru, koja će donijeti brojna radna mjesta, najavio je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net