Turistički sajam @ Beograd

beograd_smOpatija, Beograd – Vijesti s turističkog sajma u Beogradu pristižu nam iz nekoliko izvora, ali svi se slažu u jednoj činjenici – Hrvatska ima jedan od najljepših i najvećih štandova na sajmu. Kolege novinari koji su boravili na sajmu kažu kako su Slovenci posebno ljuti zbog te činjenice, budući da je Slovenija zemlja partner sajma.
Također, u oči im je upalo da je slovenski ministar financija posjetio hrvatski štand, a ne puno manji slovenski štand, iako su se u isto vrijeme održavale prezentacije na oba turistička punkta.
Adriano Požarić, koji se na sajmu predstavio sa štandom časopisa ”Turizam Info”, vodećeg regionalnog magazina za turistička pitanja, poručio je kako za našom destinacijom postoji velik broj individualnih upita.
beograd1
Međutim, postoji i druga strana medalje – usprkos velikom interesu građana Srbije za ljetovanjem na Kvarneru i drugim dijelovima hrvatske obale, niti jedna domaća agencija ne prodaje naše destinacije, već se koncentriraju na Egipat, Grčku, Tursku, Italiju, Španjolsku…
Također, predstavništvo Primorsko-goranske županije i pripadajuće turističke zajednice brzo je ”pospremilo kofere” i napustilo sajam, a iz našeg su područja ostali samo samostalni izlagači koji su imali vlastite štandove – Milenij Hoteli, Katarina Line, Vrhunski restorani Opatijske rivijere i Turizam Info.
beograd4
Sajam u Beogradu najveći je i najznačajniji sajam srpskog emitivnog tržišta, pa će proteklih tjedan dana u velikoj mjeri odrediti i uspješnost nadolazeće turističke sezone, jer upravo su susjedi iz istočnih zemalja (prvenstveno Srbi) označeni kao ”spasitelji” našeg nacionalnog turističkog dohotka.
Vrijeme je recesije, pa svaki dinar dobro dođe…

Hrvatski prezentacijski štand

Hrvatski prezentacijski štand


beograd5
beograd2
Davor Žic
Foto: Adriano Požarić

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net