Turniri u badmintonu i boćanju ove subote @ Opatija

dalibor_korenic_sm…BK Opatija organizira 40. međunarodni boćarski turnir na opatijskom boćalištu…
…KŠR Gorovo radi 4. Hrvatski fetival sportske rekreacije u badmintonu…

Opatija – Prvi opatijski listopadski vikend obilježit će prvenstva u boćanju i badmintonu. 4. Hrvatski festival sportske rekreacije u badmintonu i 40. Međunarodni boćarski turnir Opatija 2011. najavili su za 1. listopada Dalibor Korenić iz Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, Zoran Škrokov iz Boćarskog kluba Opatija te dogradonačelnik Opatije Ernie Gigante Dešković.
Prvi opatijski listopadski vikend obilježit će prvenstva u boćanju i badmintonu. 4. Hrvatski festival sportske rekreacije u badmintonu i 40. Međunarodni boćarski turnir Opatija 2011. najavili su za 1. listopada Dalibor Korenić iz Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, Zoran Škrokov iz Boćarskog kluba Opatija te dogradonačelnik Opatije Ernie Gigante Dešković.
Na Boćariji će se u organizaciji B.K.Opatija održati “40. Međunarodni boćarski turnir Opatija 2011.” na kojem će sudjelovati preko šezdeset natjecatelja iz 16 ekipa iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Nastupit će i ekipa Veterana 1971. koja se takmičila na prvom izdanju ovog turnira održanom prije četrdeset godina. Svečano otvaranje zakazano je za 8:45 sati, natjecanja počinju u 9:00 sati dok se finalne utakmice predviđaju oko 15:00 sati. Turnir će se odigravati na boćalištima u Opatiji i Iki, a proglašenje pobjednika i dodjela medalja najuspješnijima održat će se na opatijskom Jogu oko 19:00 sati.
“4. Hrvatski festival sportske rekreacije u badmintonu”, koji je ujedno i Prvenstvo Hrvatske za rekreativce, započet će u 9:30 u sportskoj dvorani Gorovo promotivnim natjecanjima učenika opatijske Osnovne škole i umirovljenika. Nakon njih, na 9 terena natjecat će se veterani i svi rekreativci koji ne igraju 1A badminton ligu, a igrat će se u kategorijama muški do 40 i muški iznad 40 godina starosti, te žene do 40 i žene iznad 40 godina starosti.
Podjela nagrada predviđa se oko 14:00 sati, a sve sudionike organiziran je ručak na Boćariji. Pokrovitelji manifestacije su Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski savez sportske rekreacije te Grad Opatija, a takmičit će se stotinjak natjecatelja.
– Opatija je jedan od prvih gradova u kojima se započeo igrati badminton te je danas promotivni centar za čitavu Hrvatsku. Ovogodišnji Festival svojim će prisustvom uveličati predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije prof. Vladimir Findak, istaknuo je Korenić, dok je dogradonačelnik Dešković naglasio kako su KŠR Gorovo i njihovi projekti i akcije, posebno one koje obuhvaćaju rekreaciju građana i umirovljenika poznati širom Hrvatske, a mnogi gradovi slijede ideje opatijskog kluba.
Kristina Tubić / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net