Tužbom protiv ukidanja linija – Opatija negira dug prema Autotroleju, istinu će odrediti sud

grad_opt_2012

Kako neslužbeno doznajemo, i u dijelu ostalih jedinica lokalne samouprave oštećenih promjenom voznog reda razmišlja se o podnošenju tužbe protiv riječkog prijevoznika.

Opatija – Tužbom protiv Autotroleja odgovorio je Grad Opatija na nedavni jednostrani potez riječkog prijevoznika koji ukinuo znatan broj linija prema gornjim krajevima Matulja i Opatije, navodeći kao razlog dugovanje Grada Opatije u visini od 530 tisuća kuna.

– Grad Opatija podnio je Trgovačkom sudu u Rijeci tužbu protiv tvrtke KD Autotrolej d.o.o. Tužbom Sudu Grad Opatija traži da Autotrolej vrati broj polazaka na onaj koji je bio prije jednostrane odluke Autotroleja o njihovoj redukciji na linijama koje voze i područjem Opatije.Ta je odluka stupila na snagu jučer, 13. svibnja, kazao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, naglasivši da Opatija ispunjava sve odredbe iz ugovora sklopljenog s Autotrolejem.

Međutim, iz jučerašnjeg objašnjenja glasnogovornice Autotroleja Kristine Prijić, ispada da je problem nastao u nemogućnosti dogovora između opatijskih i matuljskih čelnika, odnosno različitom tumačenju odredbi zbog kojih Autotrolej smatra da dug Opatije postoji, dok Opatija taj dug negira.

– Ocjenjujemo nedopustivim da Autotrolej svoje poslovanje rješava jednostranim činom, gdje samoinicijativno ukida broj polazaka na tim linijama – dakle ”preko leđa” putnika, što nas navodi na dojam da kroz pritisak javnosti nastoji ucijeniti Grad Opatiju da postupa mimo ugovora. Osim tužbe, Grad Opatija putem Trgovačkog suda zahtijeva uvođenje privremene mjere kojom se od Autotroleja zahtijeva da odmah vrati vozni red ”na staro”, dakle na režim koji je bio na snazi prije 13. svibnja, kada je Autotrolej reducirao polaske na županijskim linijama, bez traženja prethodne suglasnosti za te izmjene od Grada Opatije. Da bi zaštitio interese svojih građana, na koje se ova jednostrana odluka Autotroleja trenutno najviše reflektira, Grad Opatija reagira kako je i najavljeno tražeći sudskim putem ispunjenje svojih prava, poštivanje ugovora u cilju zaštite interesa građana, kazao je Dujmić.

Kako neslužbeno doznajemo, i u dijelu ostalih jedinica lokalne samouprave oštećenih promjenom voznog reda razmišlja se o podnošenju tužbe protiv riječkog prijevoznika.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!