Tvornica najbržih električnih automobila na svijetu stiže na Exclusive Auto Moto show!

theconceptone

O Concept Oneu početkom godine raspisao se i CNN, koji kaže: “U punoj brzini Rimac Concept One tek je nešto više od male crvene mrlje koja u trenu preleti od jednog kuta horizonta do drugog”. Tehničke karakteristike automobila Rimac Concept One impresivne su i to ne samo za električni automobil nego i za tradicionalne benzince.

Rijeka – Rimac automobili, poznati po izumu prvog hrvatskog električnog superautomobila, svjetski poznatog Concept One, svoje će glavne pulene (Concept One i Greyp Bike) prezentirati riječkoj publici na drugom izdanju Exclusive Auto Moto Showa koji će se od 3. do 6. travnja održati u Tower Centru Rijeka. Biti će to ujedno prvi puta da se Concept One i Greyp Bike skupa mogu vidjeti na sajmu u Hrvatskoj.

greyp

Concept One je konceptualni automobil koji svojim impozantnim brojkama izaziva sveopće oduševljenje budući da snagom od 1.088 KS i 3.800 Nm okretnog momenta postiže ubrzanje do 100 km/h za tek 2.8 sekunde dok mu je maksimalna brzina impresivnih 305 km/h što je elektronski ograničeno iz sigurnosnih razloga. Concept One sa svojih 1.650 kg i energijom od 92 kWh postiže domet od 600 km, a njegova četiri motora upravljaju svaki svojim kotačem, po čemu i je poseban.

O Concept Oneu početkom godine raspisao se i CNN, koji kaže: “U punoj brzini Rimac Concept One tek je nešto više od male crvene mrlje koja u trenu preleti od jednog kuta horizonta do drugog”. Tehničke karakteristike automobila Rimac Concept One impresivne su i to ne samo za električni automobil nego i za tradicionalne benzince.

eas_plakat

Iz Rimac Automobila je izašao i Greyp Bike, električni bicikl koji se pali na otisak prsta, a postiže brzinu od 60 km/h u kojeg je integrirano 85 % komponenti iz vlastite proizvodnje. “Ono što je posebno na biciklu je da istovremeno može biti bicikl i motocikl – pali se na otisak prsta. Uprogramira se da se palcem aktivira “Street mode” u kojem se brzina limitira na 25 km/h, a snaga na 250 W čime vozilo zadovoljava kriterije za bicikl i ne treba imati tablicu ni osiguranje, a vozač ne mora nositi kacigu te ga može voziti tamo gdje motocikli ne smiju ići.

Drugim prstom se ulazi u “Speed mode” u kojem svih 12 kW snage i brzina od 65 km/h stoje na raspolaganju (za korištenje izvan ceste). Vozač pritom može birati hoće li bicikl samostalno voziti (dok većina drugih bicikala zahtijeva pomoć vozača pedaliranjem), želi li podupirati pogonski motor pedaliranjem ili isključivo samostalno pedalirati. Istim sustavom otiska prsta se mogu uključiti razna ograničenja za posuđivanje bicikla prijateljima – kao primjerice trajanje posudbe (nakon čijeg prestanka se bicikl samostalno gasi) ili maksimalna brzina vožnje”, izjavljuju iz tvrtke.

Također, poseban je i put koji se može prijeći jednim punjenjem ovog e-bicikla, a iznosi 120 kilometara. Njegova baterija od 1,32 kilovatsati na običnom se kućnom priključku puni jedan sat, a ta električna energija košta oko jedne kune.

rimacconcept

Podsjetimo, iznimno zadovoljni prošlogodišnjim rezultatima, nastup su na ovogodišnjem Exclusive Auto Moto Showu potvrdili praktično svi prošlogodišnji izlagači (PSC Primorje – Opel, Chevrolet, Fiat, Alfa; Porsche Interauto – VW, Seat, Škoda, Audi; RB Auto – Renault, Dacia; Auto kuća Lenac – Nissan, Ruting Honda, Autonippon Toyota, Moto Matušić – Aprilia, Gillera, Moto Guzzi, Vespa, Piaggio; Citroen ARK Mihelić), uz koje je veliki interes iskazan i od strane izlagača koji prošle godine nisu bili prisutni (Moto RIS – Volvo, KIA Grlica, , Peugeot Dujmović…) kao i popratne industrije. Ove godine na sajmu će nastupiti i poznati brend Vulkal koji će predstaviti novitete u pneumatici kao i osiguravajuće kuće koje će predstaviti brojne novitete i olakšice u segmentu autoosiguranja.

Manifestaciju će i ove godine pratiti bogati zabavni program a ulaz za sve posjetitelje biti će besplatan.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!