Tvrtka ”Parkovi“ dobila certifikat ISO 9001:2008 @ Opatija

iso_certifikat_parkovi_opatija_2016

Sredinom svibnja 2015. Parkovi d.o.o. krenuli su u postupak dobivanja ISO certifikata – norme koja se odnosi na sustav upravljanja kvalitetom 9001:2008, naveo je direktor Degano, a njegovo stjecanje znači da ”Parkovi“ rade prema međunarodno priznatim standardima kvalitete.

Opatija – Trgovačko društvo Parkovi d.o.o. jučer su dobili ISO certifikat 9001:2008 koji svjedoči o normi sustava upravljanja kvalitetom. Certifikat je dirktoru „Parkova“ Raulu Deganu uručio voditelj odjela certificiranja Burreau Veritasa Miljenko Gospodarić.

Sredinom svibnja 2015. Parkovi d.o.o. krenuli su u postupak dobivanja ISO certifikata – norme koja se odnosi na sustav upravljanja kvalitetom 9001:2008, naveo je direktor Degano, a njegovo stjecanje znači da ”Parkovi“ rade prema međunarodno priznatim standardima kvalitete.

Opseg certifikacije u ”Parkovima“ obuhvaća uslužne djelatnosti uređenja i održavanja krajolika, održavanje javnih i zelenih površina, te projektiranje i građenje građevina i stručni nadzor građenja, a lokacija certificiranja je kompletan prostor gdje društvo djeluje. Koordinator kvalitete u samim Parkovima d.o.o. bila je Gordana Corallini koja će to raditi i dalje kroz izmjene i dorade norme. Dugoročni ciljevi ”Parkova“ su rekonstrukcija Amerikanskih vrtova, naveo je Degano, zatim preuzimanje aktivnosti vezane uz promet na mirovanju na području Grada Opatije, te izgradnja garaže Gorovo.

Gospodarić ističe da je Burreau Veritas vodeća međunarodna certifikacijska kuća; dobiti ovaj certifikat znači pridružiti se milijunskoj obitelji – poduzećima koji ga već imaju. Kvaliteta je ultimativno bitan faktor, pojasnio je i dodao dalje da ovaj certifikat u fokus stavlja kupca. Opatijskoj tvrtki „Parkovi“ kupci su tako šira zajednica, a odgovornost znači da Opatiju trebaju održavati biserom Jadrana, kakva ona jest.

Gradonačelnik Ivo Dujmić podsjetio je da je Grad Opatiji nositelj ISO certifikata 9001:2008 još od listopada 2011. godine, a od danas je i gradska tvrtka „Parkovi“ isto certificirana u pogledu kvalitativne norme organizacije rada. Gradonačelnik je na ovom uspjehu, zalaganju i trudu zahvalio djelatnicima i upravi „Parkova“.

Inače, certificirati sustav upravljanja znači dokazati zainteresiranim stranama da je sustav tvrtke usklađen sa međunarodno priznatim normama, odnosno s dobrom poslovnom praksom. To je proces koji mora dovesti do boljih poslovnih i financijskih rezultata trajnim poboljšavanjem procesa koji postoje u organizaciji. Certifikacijski ciklus traje 3 godine, na koliko se i izdaje certifikat, a sastoji se od certifikacijske provjere (u prvoj godini) i od nadzornih posjeta u drugoj i trećoj godini. Po isteku trogodišnjeg ciklusa, slijedi recertifikacijski ciklus, koji se provodi po istom principu.

Na konferenciji za medije u povodu dodjele certifikata ISO održanoj u uredu gradonačelnika uz gradonačelnika i njegovu zamjenicu Marinu Gašparić nazočni su bili još i predsjednik NO „Parkova“ Dušan Mušćo, zatim koordinatorica kvalitete i djelatnica „Parkova“ Gordana Corallini te u svojstvu stručnog savjetnika Josip Dedić.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net