TZ Opatija: Izuzetno uspješan produljeni vikend @ Opatija

Vikend koji je pred nama donosi nova događanja i nove motive dolaska u Opatiju. O čemu je sve riječ, provjerite u nastavku teksta.

Opatija – Kako javljaju iz Turističke zajednice Grada Opatije, od 27. travnja do 2. svibnja Opatija je ostvarila 7.130 dolazaka ili 33% više nego u istome razdoblju 2011. godine i 17.985 noćenja ili 19% više nego protekle godine.

– Inozemni gosti ostvarili su 89% turističkog prometa noćenja, a domaći 11%. Gledajući ukupno ostvareni turistički promet noćenja, najveći udjel ostvarili su gosti iz Italije 3.531 noćenje ili 20% (indeks povećanja je čak 324). Iza gostiju iz Italije po broju ostvarenih noćenja slijede Austrijanci s udjelom od 18% i povećanjem od 36% u odnosu na isto razdoblje protekle godine, zatim Hrvati i Nijemci s udjelom od 11%, te Slovenci s 9%, Srbi 4% i Mađari i Nizozemci s po 3%, stoji u dopisu koji potpisuje Jasna Doričić Sanković, direktorica TZ Opatija.

Vikend koji je pred nama donosi nova događanja i nove motive dolaska u Opatiju. Tako će ovog petka, 4. svibnja u 20,00 sati u Kristalnoj dvorani hotela ”Kvarner“ koncert održati Zagrebački kvartet pod nazivom ”Carski susret“. Navečer u 21,00 sat na Ljetnoj pozornici u sklopu ”Porina“ nastupa Massimo Savić, a ulaz na koncert je besplatan. Tradicionalni festival puhačkih orkestara ”Naš svijet je glazba“ započinje 4. svibnja. Uz domaćina i organizatora Puhački orkestar Lovran nastupit će Pihalni orkester Marezige iz Slovenije, Olek Orkiestra Janov Lubelski iz Poljske te Balatonfured Varos Koncert Fúvószenekara. Nakon večernjeg koncerta u Lovranu u petak 4. 05. 2012., u subotu u 16,00 sati održat će se zajednički koncert svih orkestara, a u nedjelju u 10,30 u zajedničkom mimohodu krenut će orkestri sudionici s opatijske tržnice do kupališta Slatina gdje će u 11,00 sati održati promenadni koncert.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!