TZO Lovrana predstavila besplatan program za goste – Upoznajte Lovran otkrivajući njegove tajne!

Ovaj besplatni program svojevrsni je poklon gostima koji će obogatiti njihov boravak.

Lovran – Turistička zajednica Općine Lovran za goste i posjetitelje Lovrana osmislila je i ove godine program s nekoliko događanja pod nazivom ”Tajne Lovrana“ koji će se održavati u periodu od 12. srpnja do 10. rujna s ciljem promocije, unapređenja kvalitete kulturno turističke ponude, upoznavanja Lovrana i njegove bogate povijesti. Ovaj besplatni program svojevrsni je poklon gostima koji će obogatiti njihov boravak.

Vođene ture

Svaki tjedan, utorkom od 10 sati kod crkvice sv. Trojstva u parku iznad lovranske luke, započinje šetnja kroz starogradsku jezgru Lovrana prepuna priča o legendama i životu Lovrana nekad i sada.

Svaki tjedan, četvrtkom u 20:00 h, kod crkvice sv. Trojstva u parku iznad lovranske luke, započinje šetnja Lungomarem i priča o poznatim lovranskim vilama.

Tko je izgradio Lovran i kada? Tko je Mustačon? Tko je sve boravio u Lovranu? Kakav je bio Lovran u srednjem vijeku? Tko je gradio i boravio u poznatim lovranskim vilama? Kako danas najbolje provesti vrijeme u Lovranu?

U jednosatnoj šetnji sa stručnim vodičem dobit ćete odgovore na ova pitanja i saznat ćete mnogo više nego što biste mogli pročitati u vodiču o Lovranu.

Jedrenje i veslanje tradicijskim barkama ispred Lovrana

Srijedom (14.7., 28.7., 4.8. i 18.8.) od 19:00 do 21:00 h

Lovran je od davnina vezan uz more, ribarstvo i brodogradnju.

Obucite mornarsku majicu i saznajte više o tradicijskim barkama, tko je Nino Gašparinić i po čemu je poseban Lovranski guc?

Ljetna Yoga na otvorenom

Ponedjeljkom i četvrtkom od 7:00 do 08:15 h na kupalištu Kvarner uz stručno vođenje yoga trenerice Blanka (Nena) Matasović, započnite dan na čistom morskom zraku uz lagane vježbe istezanja, opskrbite svoje tijelo kisikom, a sve što vam treba je prostirka i voda. Ponesite i kupaći, možda se poželite i okupati.