FOTO U centru Gervais održan tradicionalni blagdanski domjenak Grada Opatije

Primanju su nazočili mnogobrojni ugledni gosti iz javnog života Grada Opatije i s područja Primorsko-goranske županije

Opatija – Svečani božićno-novogodišnji prijem Grada Opatije održan je danas u Centru Gervais. Na primanju su nazočili mnogobrojni ugledni gosti iz javnog života Grada Opatije i s područja Primorsko-goranske županije.

– U vrijeme kada se približava kraj kalendarske godine, a poslovni subjekti vuku svoje zadnje poslovne poteze, vijećnici Gradskog vijeća također podvlače crtu pod sve ono što smo u proteklih godinu dana učinili. Tijekom deset održanih sjednica, na kojima su donesene brojne važne odluke, izdvojio bih jednu, možda od povijesno najznačajnijih, tijekom koje je gradonačelnik donio odluku o neprihvaćanju obvezujuće ponude za prodaju gradskog, a ujedno i liburnijskog paketa dionica LRH. Radi se o odluci koju sigurno nije bilo lako donijeti, ali ne mogu se oteti dojmu da je donesena bez detaljnih analiza stručnjaka koji su bili angažirani prije par godina kada se donosila odluka o prodaji višestruko manje vrijednog paketa dionica hotela LRH u Cavtatu. Nastojali smo skrenuti pažnju izvršne vlasti na goruće opatijske probleme poput načina i učestalosti odvoza otpada, kršenja odluke o zabrani izvođenja radova tijekom sezone, nedovoljne transparentnosti kod dodjele koncesijskih odobrenja, kao i parkirnu politiku. Ta naša nastojanja rezultirala su, doduše u manjem dijelu, zajedničkim izmjenama gradskih odluka u smjeru pronalaženja boljih rješenja, naglasio je predsjednik Gradskoga vijeća Fernando Kirigin u svome govoru.

– Promjenom vlasnika najveće opatijske hotelske kuće bili smo suočeni s važnom odlukom. Vjerujem da je ona ispravna i da će dugoročni razvoj naše destinacije ići u smjeru jačanja kvalitete i ponude, kao i zadovoljstva djelatnika LRH. Uspjeli smo sačuvati stečena prava svih naših sugrađana i na to sam posebno ponosan. Već nekoliko godina ostvarujemo uspješan Program poticaja za zapošljavanje nezaposlenih osoba, za otvaranje obrta i obavljanje djelatnosti u zaleđu. Uz novi Dječji vrtić na Punta Kolovi, dugoročno smo osigurali iznimno kvalitetne uvjete odgoja i obrazovanja naših najmlađih i izašli u susret potrebama roditelja. Iako je ekonomska cijena smještaja u vrtić narasla, ono što je najvažnije – cijena boravka djece u vrtiću za roditelje se neće mijenjati. Zahvaljujući usvojenim demografskim mjerama drugo dijete u obitelji i svako iduće, ostvarilo je pravo na besplatan vrtić i to pravo sada ostvaruje oko 50 posto roditelja u Opatiji, istaknuo je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Uređen je Trg Volosko i počeli su radovi na uređenju plaže Črnikovica. Završena je prva faza uređenja Amerikanskih vrtova i otvoren Interpretacijski centar dr. Andrija Mohorovičić – MOHO centar u Voloskom. Od brojnih manifestacija koje su se održale u našem gradu tijekom 2019. izdvaja se povratak dana HRT u Opatiju, nakon gotovo desetljeća, kao ovogodišnji Opatija Advent – Najljepši Advent uz more, koji je postao prepoznatljiv turistički događaj, rekao je gradonačelnik.

U prigodnom glazbenom programu nastupila je Martina Majerle, uz klavirsku pratnju Aleksandra Valenčića.

U Centru Gervais Održan Tradicionalni Blagdanski Domjenak Grada Opatije

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!