U galeriji Laurus večeras na rasporedu otvorenje izložbe slika autora Emila Omana @ Lovran

emil_oman_laurus

U njegovim su djelima često prisutni i religiozni motivi, no u fokusu ostaje čovjek u formi maske, ustiju i očiju.

Lovran – Povodom obilježavanja deset godina od potpisivanja Povelje o suradnji između Općine Lovran i Grada Bleiburga, ovog petka 16. rujna, s početkom u 19 sati, u galeriji Laurus održat će se otvorenje izložbe slika autora Emila Omana.

Emil Oman (EMO) predstavit će seriju radova pod nazivom “EMO Hum 2016″. EMO se u svojim radovima prvenstveno bavi čovjekovim postojanjem od rođenja do smrti. U njegovim su djelima često prisutni i religiozni motivi, no u fokusu ostaje čovjek u formi maske, ustiju i očiju. ”Krik je vidljiv, ali ton ne može svatko čuti! Bol je prisutna, vrijeme ograničeno! Radi se samo o vremenu!” Emo se bavi još i izradom skulptura, fontana te kapelica koje se nalaze na području istočno od Klagenfurta u Dravskoj dolini (Jauntal). U svojoj dugogodišnjoj karijeri izrađuje drvoreze te slika akvarele i ulja na platnu. Eksperimentira i s bojama sve dok ne nalazi tehniku kombinacije sa špatulom koju usavršava gotovo do tehnike fresaka.

Izložba se može pogledati do 10. rujna, radnim danom od 10 do 12 sati i od 18 do 21 sat te vikendom od 10 do 14 sati i od 18 do 21 sat, a ponedjeljkom galerija ne radi.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!