U Gradskoj knjižnici i čitaonici ”Viktor Car Emin” od veljače počinje novi program ‘Umijeće govorenja’

– Pohađanje radionica je besplatno. Potrebno je samo prijaviti se na upiti@gk-opatija.hr , telefonski na 051/712-987 ili osobno u Gradskoj knjižnici i čitaonici ”Viktor Car Emin” Opatija.

Opatija – U Gradskoj knjižnici i čitaonici ”Viktor Car Emin” Opatija od veljače kreće novi program ”Umijeće govorenja”, tj. ciklus radionica koji će se održavati od veljače do travnja 2020. u prostoru Knjižnice. Radionice su namijenjene srednjoškolskom uzrastu, a ukupno će se održati šest radionica.

– Svrha radionica je poticanje mladih da unaprijede svoje govorničke i komunikacijske sposobnosti kako bi se bolje snalazili u društvenim aktivnostima i poslovnom svijetu koji ih čeka nakon završetka srednje škole. Uz predavanja i praktične vježbe važan dio tečaja je i formiranje debatne grupe. Tako bi polaznici imali priliku primijeniti naučeno debatirajući o aktualnim temama, posebno vezanim uz tematiku poticanja čitanja i utjecaja novih tehnologija. Cilj tečaja je prevladati strah od javnog izlaganja, poboljšati izražajne sposobnosti i govor tijela te znati pravilno pripremiti govor i debatirati o određenoj temi, poručili su organizatori.

Ovaj tečaj koristan je i za mlade koji se žele u budućnosti baviti nekom javnom djelatnosti koja zahtjeva jake govorničke sposobnosti (gluma, radio, javna služba, društvene mreže…).

– Radionice će voditi diplomirana fonetičarka. Ovisno o interesu formirat će se nekoliko grupa s najviše više od osam članova po grupi. Pohađanje radionica je besplatno. Potrebno je samo prijaviti se na upiti@gk-opatija.hr , telefonski na 051/712-987 ili osobno u Gradskoj knjižnici i čitaonici ”Viktor Car Emin” Opatija, dodali su organizatori.

U privitku se nalazi plakat za radionice sa svim potrebnim informacijama.

error: Content is protected !!