U Guvernerovoj palači predstavljen Međunarodni eno – gastro festival WineRi 2017. @ Rijeka

wine_ri_pressica_01

Više od 70 izlagača s preko 300 različitih vrsta vina, poznati sommelieri i predavači, ljubitelji vina, stručne radionice i edukativna predavanja pretvorit će Guvernerovu palaču ova dva dana u Dionizov vinski hram u samom srcu grada Rijeke…

wine_ri_letak_01

Rijeka – U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održana je konferencija za novinare i predstavljanje Međunarodnog eno – gastro festivala WineRi 2017. koji će se održati 22. i 23. veljače.

Festival su predstavili organizator festivala i direktor marketinške agencije aha marketing d.o.o Žarko Stilin i suorganizatori Marko Boras Mandić, zamjenik župana Primorsko – goranske županije, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Zlatko Mičetić, zamjenik predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, Dalibor Kratohvil, predsjednik Obrtničke komore Primorsko – goranske županije, Dominik Damiš, voditelj marketinga, Turistička zajednica grada Rijeke i Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR.

wine ri najava 2017 (1)

Predstaviti aktualnu ponudu, približiti proizvođače potrošačima, postati nezaobilazno mjesto susreta u pripremi turističke sezone, te razvijati kulturu vina i autohtone ponude. Nakon završetka vinogradarskih radova pozvati proizvođače vina i delicija iz Hrvatske i susjednih zemalja na susret s potencijalnim partnerima i konzumentima, te predstaviti ponudu za tekuću godinu neki su od ciljeva Međunarodnog eno – gastro festivala WineRi 2017.

Između ostalog na konferenciji je spomenuto kako je ovakva manifestacija potrebna Gradu Rijeci. Manifestacija na kojoj će se susresti proizvođači prvenstveno vina ali i delicija poput sira, likera/rakija, suhomesnatih proizvoda, ulja i čokolade s potencijalnim korisnicima, ali i poslovnim partnerima – ugostiteljima, hotelijerima, restoraterima i trgovcima, s jedne strane, i razvijanje Kvarnera i Grada Rijeke kao važne eno—gastro destinacije u turističkom smislu, te brendiranje festivala i razlog za dolaske turista ciljevi su festivala. Mnogi partneri koji su se uključili u manifestaciju garancija su da će ovakva manifestacija uspjeti i postati dugoročno nacionalno prepoznatljiva i nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje vina ali i poslovnih partnera, istaknuto je tiskovnoj konferenciji.

wine_ri_program_01

Više od 70 izlagača sa preko 300 različitih vrsta vina, poznati sommelieri i predavači, ljubitelji vina, stručne radionice i edukativna predavanja pretvorit će Guvernerovu palaču ova dva dana u Dionizov vinski hram u samom srcu grada Rijeke, a u budućnosti nezaobilazno mjesto za sve eno – gastro ljupce zaključio je zaključno organizator Stilin uz napomenu da Primorsko – goransku županiju predstavlja 15 izlagača – Vinska kuća Pavlomir, PZ – Vrbnik, Kuća vina Ivan Katunar, Hotel Vinotel Gospoja, Estate winery Katunar, Udruga Jarbola, LikeRi Justinić, Udruga Žlahtina, Kotač Lokve, Mesnice Šafar, Buretić Bregi kobasice, Vinarstvo Šipun Vrbnik, Ebba’s Cuisine, Bilo jidro Crikvenice, Curo d.o.o.

Sudjelovati mogu svi zainteresirani proizvođači navedenih proizvoda do popunjenja izlagačkih pozicija. Ugostitelji, restotrateri, hotelijeri, posjetitelji mogu doći na predavanja i radionice do popunjenja mjesta (rezervacije na marketing@aha.hr), te na samom ulazu u festival kupiti ulaznice za posjetiti festival.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!