U Lovran dolazi 1100 glazbenika @ 37. Susret puhačkih orkestara


Puhački orkestar Lovran je ove godine domaćin 37. Susreta puhačkih orkestara Istre – manifestacije koja okuplja glazbene skupine s područja Istre u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji.
Lovran – Glazbeno proljeće u Lovranu će biti vrlo bogato. Najava je to Puhačkog orkestra Lovran koji u sklopu proslave 100. godina djelovanja organizira više glazbenih događaja.
Očekujemo da će 26. svibnja 2012. Lovran biti preplavljen s oko 1100 glazbenika – poruka je s jučer održanog sastanka predstavnika orkestara Istre. Puhački orkestar Lovran je ove godine domaćin 37. Susreta puhačkih orkestara Istre – manifestacije koja okuplja glazbene skupine s područja Istre u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji.
Ispred organizatora prisutne su pozdravili predsjednik lovranskog orkestra Roberto Brubnjak te predstavnici općine – pokrovitelja događaja – Emil Gržin i Drago Korošak.
Uz ovaj velik događaj još smo domaćini dvije velike manifestacije – 20. festival ‘Naš svijet je glazba’ u Lovranu i Opatiji od 4. do 6. svibnja gdje će nastupiti 5 međunarodnih orkestara i 6. susret puhačkih orkestara PGŽ, 02. lipnja, u Lovranu gdje ćemo ugostiti orkestre naše županije, dodao je za kraj Roberto Brubnjak.
[nggallery id=106]
Tekst i foto: David Kurti

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net