U Lovranu i Matuljima nastavlja se s prikupljanjem donacija za Banovinu, u Kastvu najavljena akcija prikupljanja školskog pribora

Na inicijativu kastavske Osnovne škole “Milan Brozović”, u petak, 8. siječnja od 8 do 12 sati, ispred škole će se održati akcija prikupljanja školskog pribora.

Lovran, Matulji – Osim u opatijskim prostorijama Gradskog društva Crvenog križa pomoć se nastavlja prikupljati u Lovranu i Matuljima.

– U utorak, 5. siječnja, prikupljat ćemo donacije u bivšoj stolariji od 8 do 16 sati. Ono što je potrebno su prehrambene namirnice (sol, brašno, ulje, šećer, rižu, tjesteninu, juhu u vrećici, riblje i mesne konzerve), higijenske potrepštine (pasta za zube i četkice, sapun, šampon, ulošci, deterdženti), agregati, baterije, građevinski materijal, cerade, role najlona, gumene čizme te jednokratni pribori za jelo (noževi, vilice, žlice, tanjuri, čaše). Molimo vas da ne nosite odjeću i pokrivače. Toga imaju više nego što im treba, javio je Toni Družeta, zamjenik općinskog načelnika.

UHBDR Kastav danas, ponedjeljak, od 10 do 19 sati nastavlja s prikupljanjem pomoći za područja stradala u potresu. Prostorije se nalaze u prizemlju Doma braće Matešić, s bočne strane, kada se spušta na parkiralište u udolini, preko puta Spara u Kastvu – žuta tabla “UDRUGA BRANITELJA KASTAV”. Do sada je odvezeno šest kombija prikupljene pomoći, upravo su krenuli prema Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici s punim kombijem, a trenutno su najpotrebnije cerade i jači građevinski najloni za pokrivanje, grijalice, deke i popluni, gumene čizme većih brojeva i radne rukavice, zatim posuđe za kuhanje i podgrijavanje hrane (padele, lonci), tanjuri i pribor za jelo i naravno, generatori za struju i higijenske potrepštine.

Također, i u Matuljima se nastavlja prikupljanje i to u sportskoj dvorani i to svakodnevno od ponedjeljka do petka od 16 do 18 sati. Kako je istaknula Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika hrana i higijenske potrepštine na vrhu su prioriteta.

Na inicijativu kastavske Osnovne škole “Milan Brozović” i ravnateljice Sandre Krpan, u petak, 8. siječnja od 8 do 12 sati, ispred škole će se održati akcija prikupljanja školskog pribora. S akcijom je upoznata i gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, koja će sakupljeni pribor usmjeriti učenicima koji su ostali bez svega. U akciju će se uključiti i druge škole PGŽ-a koje će pribor također donijeti u petak ispred kastavske škole. U suradnji s Gradom Kastvom organizirat će se kombi koji će već u subotu ujutro krenuti put Siska. Iz škole napominju da se prikuplja isključivo pribor za škole (olovke, bilježnice, bojice, ravnala, gumice, flomasteri…), a ne hrana ili odjeća.

error: Content is protected !!