U Lovranu održana skupština Saveza društava Naša djeca Hrvatske

dnd_hrvatske_lovran_2015 (1)

Posebno iznenađenje bila je predstava Dječjeg zbora OŠ Viktora Cara Emina Lovran, voditeljice Natalije Banov u suradnji s prof. Baljak i učiteljicom Basarić.

Lovran – Nedavno su djeca i odrasli iz Društva Naša djeca Opatije i ogranka Lovrana bili su domaćini Skupštine Saveza društava Naša djeca Hrvatske na temu novina u radu Saveza i osnovnih društava diljem Hrvatske.

dnd_hrvatske_lovran_2015 (3)

Događanje je okupilo 40-ak članova iz Društava Naša djeca, a otvorili su ga forumaši Mara i Jan iz DND Opatija te načelnik Općine Lovran, Alan Sanković. Posebno iznenađenje bila je predstava Dječjeg zbora OŠ Viktora Cara Emina Lovran, voditeljice Natalije Banov u suradnji s prof. Baljak i učiteljicom Basarić. Na Skupštini je predstavljen novi Statut Saveza DND usuglašen s novim Zakonom o udrugama što će osuvremeniti i oplemeniti rad Saveza i osnovnih društava te im omogućiti još bolji rad s djecom i za djecu. Osim Statuta govorilo se i o novim projektima Saveza DND i predstojećim aktivnostima Saveza DND Hrvatske te je bilo riječi i o doprinosu članova Saveza razvoju volonterstva u Hrvatskoj. U mrežu Saveza DND uključila su se četiri nova osnovna Društva ”Naša djeca“ i to Gospić, Vrsar, Jastrebarsko i Viškovo.

Također, održalo se Savjetovanje za dužnosnike Saveza DND Hrvatske kojim su dužnosnici stekli vještine komunikacije s medijima i naučili više o medijskom predstavljanju lokalnih aktivnosti Društava Naša djeca na korist i dobrobit zajednice. Tome su na na prigodnom predavanju i radionici podučiti Ana Tkalec Barić i Marija Magdalena Klika voditeljice savjetovanja iz Dialog komunikacija.

dnd_hrvatske_lovran_2015 (2)

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!