U Lovranu predstavljan plesni projekt – Dva prsta DO NEBA

Različiti pristupi plesu i plesanja horizontalni suvremeni ples, posebni trenuci anti gravitacijskih tehnika s vertikalnim pristupom plesa na svili stopljeno u poetskom izrazu.

Lovran – Plesni art laboratorij pod vodstvom Senke Baruške nedavno je izveo je novi plesni projekt. Naime, lovranski mul postao je mjesto za prozračnu koreografiju koja korespondira u odnosu na vrijeme, a vrijeme je baza od koje se kreće te je u ovom slučaju doslovno nebo granica.

– Vremenska dimenzija asocira na vječno, dok ples predstavlja trenutno i sada te osim sjećanja ne ostavlja trag. Različiti pristupi plesu i plesanja horizontalni suvremeni ples, posebni trenuci anti gravitacijskih tehnika s vertikalnim pristupom plesa na svili stopljeno u poetskom izrazu. Ono što im je zajedničko isto im je i različito u komponentama, kako plesne tako i vremenske koje ih spajaju u ambijentu drevne građevine-još drevnije povijesti. Točno u najstarijem djelu Lovrana u parku pokraj crkvice sv. Trojstva odvija se pomno osmišljena plesna koreografija u prostoru koji je postavljen vertikalno u odnosu na horizontalnu dimenziju i savršeno se komplementira. Novi dojam dimenzije prostora i nova dimenzija vremena, stvara se upravo plesnim tijelima – koreografijom, kazali su iz Plesnog art laboratorija uz napomenu da projekt financira Ministarstvo kulture, Općina Lovran i Val kulture.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!