U Matuljima dvoje zaraženih, iz stožera Civilne zaštite apeliraju na građane da se i dalje ponašaju odgovorno

– Epidemiološka situacija na području Općine Matulji je stabilne te nije zabilježena lokalna transmisija virusa, poručili su iz stožera CZ Općine Matulji.

Matulji – Epidemiološka služba Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ispostave Opatija izvijestila je danas Stožer Civilne zaštite Općine Matulji da na području Općine Matulji imamo dvoje novo zaražene osobe virusom COVID-19.

– Novo zaražene osobe kao i njihovi kontakti nalaze se pod stručnom nadzorom epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i zdravstvenih djelatnika. Usprkos navedenom epidemiološka situacija na području Općine Matulji je stabilne te nije zabilježena lokalna transmisija virusa. Ovim putem koristimo priliku da podsjetimo sve organizatore javnih i privatnih okupljanja (vjenčanja, krstitke, zabave i sl.) u ili na javnim površinama da o tome obavijeste Stožer civilne zaštite Općine Matulji kako bi se ti događaji sproveli u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama HZJZ a u cilju smanjivanja rizika od zaraze. Također, molimo i apeliramo na građane da se i dalje ponašaju odgovorno i u skladu s preporukama HZJZ pogotovo u javnim prostorima kroz obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinficiranje ruku uz poštivanje propisane socijalne distance, poručili su iz stožera CZ Općine Matulji.

error: Content is protected !!