U OKU KAMERE Održana Ljetna olimpijada za djecu na Tomaševcu

Cilj olimpijade je potaknuti djecu da budu što aktivnija i što više vremena provedu na otvorenom.

Opatija – Povodom obilježavanja Dana Grada Opatije Klub za športsku rekreaciju Gorovo je organizirao 12. ljetnu olimpijadu na moru za predškolce. Pedesetak mališana polaznika ljetne škole plivanja, ljetnih aktivnosti Društva „Naša djeca“ Opatija te dječjih vrtića, ali i djece koja su s roditeljima danas bila na kupanju na dječjoj plaži Tomaševac, sudjelovalo je u štafetnim igrama na moru, malom vaterpolu, košarci u moru te igrama na pijesku pod budnim okom voditelja iz KŠR Gorovo. U poslijepodnevnim satima održat će se i turnir u nogometu na pijesku na plaži Tomaševac, a u petak natjecanje u rukometu na pijesku.

Dalibor Korenić iz KŠR Gorovo istaknuo je kako je Ljetna olimpijada poklon najmlađim stanovnicima Opatije za Dan Grada, a cilj je potaknuti djecu da budu što aktivnija i što više vremena provedu na otvorenom. Istaknuo je kako KŠR Gorovo i ovog ljeta u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Opatija organizira školu plivanja na plaži Tomaševac.

Prva grupa od 22 mališana uspješno je završila edukaciju, a poduka ide dalje svakog radnog dana u 9 sati. Animacija za djecu u održava se također svakog radnog dana, i to na plaži Tomaševac od 9 do 11:30 sati te od 16 do 18 sati, a na plaži Ičići od 16 do 18 sati.

error: Content is protected !!