[U OKU KAMERE] 38 mališana na Platku otkriva tajne boćanja

Svoja znanja na najmlađe boćare ovog trodnevnog okupljanja kroz cjelodnevni rad prenijeti će Vjekoslav Matetić, Čedo Vukelić, Dean Klarić, Anton Bučević i Nives Jelovica.

Platak – U organizaciji Županijskog boćarskog saveza Primorsko goranske županije na Platku je dvanaestu godinu za redom organiziran ljetni kamp mladih boćara uzrasta 8 do 10 godina. Na ovogodišnjem kampu okupilo se 38 djece , 17 djevojčica i 21 dječak. Svi oni su iz šest boćarskih klubova PGŽ-a i to: “Vargon” Rijeka, “Sv. Jakov” – Jadranovo, Škrljevo, Lovran, Ženski boćarski klub Drenova i Škola boćanja Čavle.

Kamp se održava od 25. do 28.kolovoza tijekom kojeg će mladi početnici u boćanju upoznati se s osnovama tehnike boćanja, pravilima i propisima igre te ostalim tajnama koje krije boćanje. Svoja znanja na najmlađe boćare ovog trodnevnog okupljanja kroz cjelodnevni rad prenijeti će Vjekoslav Matetić, županijski instruktor u boćanju, Čedo Vukelić, izbornik kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske te licencirani treneri boćanja Dean Klarić, Anton Bučević i Nives Jelovica. Osim boćanja, najmlađi će se zajednički družiti, boraviti na svježem zraku i uživati u ljepoti koje pružaju planinski obronci Platka. Za ponadati se je da će mladi kroz ovaj kamp još vise zavoljeti boćanje i tako doprinijeti većoj popularizaciji ovog sporta među mladima.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net