U oku kamere: Anjan Saha oduševio riječku publiku

anjan saha subrata manna dvorana kulture joga u svakodnevnom životu (1)

Rijeka je ugostila vrhunskog glazbenika koji je sviranje sitra usavršio do te mjere da je postao zaštitno lice indijske kulture i njen promotor u svijetu.

Anjan Saha

Anjan Saha

Rijeka – Ispunjena publikom, Dvorana kulture “Joga u svakodnevnom životu” svjedočila je jednom doista posebnom kulturnom događaju, jer koncert jednog od najpoznatijih indijskih glazbenika Anjana Sahe je to zasigurno bio. Upravo na dan kada Indija slavi Vasant Pančami, jedan od svojih najvažnijih blagdana kojim se obilježava početak proljeća i festival posvećen Sarasvati – zaštitnici učenja, znanja i mudrosti, Rijeka je ugostila vrhunskog glazbenika koji je sviranje sitra usavršio do te mjere da je postao zaštitno lice indijske kulture i njen promotor u svijetu. Uz pratnju Subrata Manna koji je svirao tabla bubnjeve, Saha je oduševio publiku koja je uživala u njihovom nastupu koji je, prema samoj uvodnoj riječi ovog vrsnog glazbenika, predstavio indijsku klasičnu glazbu u njenom punom sjaju.

Subrata Manna

Subrata Manna

Na početku koncerta okupljene je pozdravio i sam Veleposlanik Republike Indije u Hrvatskoj, Sandeep Kumar koji je naglasio kako je ovo početak suradnje Rijeke i Indije te obećao brojne programe, a sve kako bi se povezale i još bolje upoznale dvije kulture koje imaju jedna drugoj što ponuditi. Ljudska toplina i otvorenost koje je osjetio u Rijeci, ponukale su Kumara da nadahnutim govorom zahvali Rijeci, publici te osobno najavi glazbenike.

Nakon koncerta publiku je dočekala prigodna slatka zakuska uz indijski čaj (Chai) sa začinima, čime je zaključen ovaj zanimljiv događaj, a domaćini najavljuju brojna događanja tijekom ove godine.

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: Dvorana Kulture

error: Content is protected !!