U oku kamere: Ansambl ”Divertimento“ i David Danijel na terasi hotela Kvarner

Ansambl ''Divertimento“ i David Danijel

Ansambl ”Divertimento“ i David Danijel

Čini se da terasa hotela Kvarner ponovno vraća svoj stari sjaj. Tako je izgledala i zvučala u nedjelju navečer, a tako će biti i svake nedjelje tijekom srpanja i kolovoza jer tada nastupaju ansambl ”Divertimento“ i David Danijel.

Ansambl ''Divertimento“

Ansambl ”Divertimento“

Opatija – Nakon dužeg vremena, lijepo je vidjeti veću postavu glazbenika na terasi legendarnog hotela Kvarner, obzirom da smo posljednjih godina navikli na uglavnom manje formacije glazbenika koje su u redovnom angažmanu opatijskih hotelijera. Veliko osvježenje i novost je program koji su dosad već tri nedjelje, a tako će i svaku nedjelju tijekom srpnja i kolovoza izvoditi ansambl ”Divertimento“ i opatijski pjevač David Danijel.

Kultna terasa ovog opatijskog hotela nekada je bila poznata po svom ljetnom programu, a na istoj izmjenjivala su se renomirana imena poput Zvonimira Krkljuša, Bruna Petralija, Rajke Vali, pa sve do Jimmya Stanića, Drage Diklića i naravno onih s najdužim stažem na ”Kvarneru“ – Ive Robića i sastava ”Opatijski Suveniri“. Poznate pjevače pratili su orkestri Zlatka Černjula, Nikice Kalogjere, Stjepana Mihaljinca, Vanje Liska itd.

David Danijel

David Danijel

– Velika nam je čast i privilegija svirati na ovoj terasi. Moji kolege iz benda su ovdje već ”kao doma“ može se reći, a meni je ovo prvi ljetni angažman u mojih četiri godina bavljenja glazbom i onda odmah ”Kvarner“. Zaista je to velika čast, ali i odgovornost kada se uzme u obzir tko je sve ovdje nastupao. A upravo takav je i naš program. Ansambl u uvodnom dijelu izvodi plesnu klasiku, a potom im se ja pridružujem u dva seta. Program je primjeren publici ovoga hotela, a on je kombinacija raznih svjetskih standarda i evergreena, ali i uspješnica s naših festivala ”Opatija“, ”Split“ dok bitan dio repertoara čine i pjesme Ive Robića, te je svaki naš nastup ujedno i hommage njemu. Velika je čast stajati uz odlične glazbenike, s kojima njegujem prijateljstvo od 2008. godine. Tada je među izvođačima na koncertu posvećenom Ivi Robiću bio i Kvartet Veljak, a ja sam bio umjetnički voditelj. Sada, nakon sedam godina zajedno i nastupamo što me jako veseli. Koristim ovu priliku i da vas pozovem da se zajedno prisjetimo nekih lijepih pjesama koje će vam se, nadam se, svidjeti u našoj interpretaciji. Ulaz je, naravno, slobodan – rekao nam je David Danijel

Ansambl ”Divertimento“ čine redom provjereni i iskusni glazbenici s ovoga područja, a to su ”Kvartet Veljak“ : Valter Veljak (kontrabas), Maja Veljak (violina), Nataša Veljak (violina) i Vid Veljak (violončelo) te Srećko Valušek (piano), Hrvoje Buger (bubnjevi) i Slađana Čolović (gitara i mandolina).

ansambl_divertimento_david_danijel_terasa_hotela_kvarner_2015 (4)

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!