U OKU KAMERE Ante Štampalija i Kvarnerska inicijativa pokrenuli su akciju dodjele kompostera

— Od strane Komunalca i dosadašnjeg vodstva grada je rečeno da će građani dobiti kompostere, no realizacije tog obećanja, kao i mnogih drugih, nema, poručio je Štampalija.

dav

Opatija – Ante Štampalija, kandidat za gradonačelnika Opatije i Kvarnerska inicijativa pokrenuli su akciju dodjele kompostera. Povod ovoj akciji ističu činjenicu što građani Opatije imaju velik problem sa zelenim ostacima prilikom čišćenja vrtova, ali i odlaganjem ostataka povrća iz kućanstva, a upotrebom kompostera količina otpada u kućanstvu se smanjuje.

– Sustav odvoza otpada nije im omogućio odvoz biootpada iako je to Grad, tj. dosadašnje vodstvo, već odavno to moralo učiniti po direktivi EU. Pripremili smo za naše sugrađane 15 kompostera, simbolično, pošto imamo 15 mjesnih odbora, i za sada smo ih podijelili devet, te nam je još šest na raspolaganju, pa ovim putem pozivamo građane da nam se jave, oni koji žele da im komposter dostavimo. Ovakve akcije u većim brojkama moći ćemo realizirati ako nam građani daju povjerenje. Od strane Komunalca i dosadašnjeg vodstva grada je rečeno da će građani dobiti kompostere, no realizacije tog obećanja, kao i mnogih drugih, nema, poručio je Štampalija.