U OKU KAMERE Balinjerada postala zaštićeni ‘opatijski proizvod’ – Šampanjcem proslavili zaštitu žiga i imena

Turistička zajednica grada Opatije je zaštitila žig i ime popularnog događanja, potvrdivši tako njegovu originalnost i izvornost.

Opatija – Trideset i sedmi put ove će godine „zaroštati“ balinjere opatijskim ulicama, ali prvi puta kao dio službeno zaštićene manifestacije Balinjerada. Naime, Turistička zajednica grada Opatije je zaštitila žig i ime popularnog događanja, potvrdivši tako njegovu originalnost i izvornost.

– Prva Balinjerada održana je u Opatiji prije 37. godina na inicijativu našeg pusnog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta. Mi smo zaštitili smo ime i vizual, ali ćemo poštivati svaku Duletovu odluku tko smije koristiti ovo ime, kazala nam je Suzi Petričić, direktorica TZG Opatije čiji je tim zajedno s Duletom i Silvanom nazdravio zaštiti ovog izvornog opatijskog proizvoda.

Podsjetimo, u nedjelju 16. veljače, glavna opatijska ulica, odnosno spust od hotela Paris do Slatine, ponovo će postati staza za „najluđu utrku na svijetu“ niz koju će se spuštati različita vozila na kugličnim ležajevima, izrađena u „kućnoj radinosti“ i čuvana za premijeru na taj „svečani“ dan.

error: Content is protected !!