U OKU KAMERE Caffe bar Iskra ugostila izložbu fotografija s maškaranih rallyja ‘Halubje-Liburnija’ @ Rijeka

U OKU KAMERE Caffe bar Iskra ugostila izložbu fotografija s maškaranih rallyja ‘Halubje-Liburnija’ @ Rijeka

Ekipa iz Autokluba „RI autosport” i veli zvončar s Frlanije...

Prijatelji, kolege i suradnici okupili su se u kultnom baru na prigodnom druženju u čijem je fokusu bio autor fotografa, dugogodišnji sportski novinar, organizator i promotor Miroslav Krpan.

Rijeka – Puknuti oktanci treću godinu zaredom uselili su u caffe bar Iskra, koji je za ovu prigodu poslužio kao ‘privremena garaža’ raznim vozilima koja je tijekom proteklih manifestacija zabilježio Miroslav Krpan, spiritus movens Autokluba „RI autosport” . Naime, izložba fotografija posvećena je dosadašnjim oktanskim okupljanjima „pod maskom na kotačima“ u okviru deset održanih Rallyja „Halubje-Liburnija“.

Prijatelji, kolege i suradnici okupili su se u kultnom baru na prigodnom druženju u čijem je fokusu bio autor fotografa, dugogodišnji sportski novinar, organizator i promotor Miroslav Krpan.

Satnica natjecanja…

Ljubitelji karnevalskih događanja, ali i oktanskih sportova, tijekom siječnja imaju priliku pogledati jedinstvenu izložbu, čiji ‘modeli’ prvenstveno pršte kreativnošću. Naime, prikupio je Krpan pedesetak modela koje je ovjekovječio za povijest i neka buduća sjećanja. Kako obično i biva u pusno vrijeme, rezultat vožnji spretnosti pada u drugi plan, dok pažnju publike zaokupljaju same maske, kreativna tehnička rješenja te ‘ludi’ ispadi posada koje upravljaju istima. Također, kroz prigodne panoe najavljuje se i sljedeća 5. međunarodna izložba sportskih automobila, kartinga, motocikala, povijesnih vozila i pratećih sadržaja „RI oktan sport fest BK-nova 2020.“ koja je zakazana po završetku karnevalskih zbivanja.

Podsjetimo, sportski zanesenjaci riječkog Autokluba „RI autosport“, uz to ljubitelji maškara u svim oblicima, pripremili su tradicijsku dionicu na atraktivnim lokacijama, povezujući tako želje, interese i podršku četiri susjedne jedinice lokalne samouprave – dva grada i dvije općine zapadno od Rijeke. I ove će se godine, na dan 21.Halubajskog karnevala, u subotu 18. siječnja, sa startom u Viškovu, odvijati još jedan spektakl za sve ljubitelje maškara, karnevala, oktana i životnog veselja. Iz Viškova, od 10 sati, skupina šarenih prometala na dva, četiri i više kotača nastavit će put do srca Kastva – izvorišta „europskog pješačkog puta“. Nakon pauze i okrijepe domaćina, spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije gdje ih aktivisti Društva „Frlanijapakal Babulini“ dočekuju „ko braću i sestre“, a sve na putu do oktanskog i zvončarskog „velegrada“ Matulja. U Matuljima se, za pauzu i drugi ispit spretnosti već nekoliko godina, koristi prostor u samom centru ispred škole i iznad sportske dvorane. Završnica ove šarene povorke vozila je u Opatiji bajnoj – „staroj dami hrvatskog turizma“, biseru Kvarnera.

Sudjelujuća vozila su maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Očekuje se okupljanje i do 30-tak vozila sa stotinjak sudionika iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Vozila su razvrstana u četiri kategorije: osobni automobili ( klase do 1600 i više od 1600 ccm), povijesna vozila – oldtimeri ( proizvedeni do 1993.g.), terenci, kombi vozila i laka gospodarska vozila, te motocikli na dva ili tri kotača.

Pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija, a u segmentu odvijanja po dionicama tu su i domicilne lokale jedinice samouprave Općina Viškovo, Grad Kastav, Općina Matulji i Grad Opatija, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Službeni osiguravatelj je „Croatia osiguranje“ d.d. Rijeka, a za točnost ostvarenih rezultata brine Grabar Sport i njihova služba „Adriatic timing“. Medijski pokrovitelji su Novi list, www.poduckun.net, www.automania.hr, www.sportcom.hr i www.riautosport.hr.

Međunarodni sportsko-turističko-karnevalski rally garancija je da će 18. siječnja opet biti izuzetan „puknuti oktanski dan na kotačima“ koji će najaviti, obogatiti i upotpuniti programe pusnih zbivanja na Kvarneru. Vrijedi, zato iskoristiti svaki trenutak pod maskom, „100 na sat“, uz poneki ograničavajući faktor. Jedan je dan, samo je-dan, dan – za dan uz volan pod maskom.

error: Content is protected !!