U oku kamere: Čišćenjem Preluke nastavljena Zelena čistka

zelena cistka 2017 preluk eko akcija (2)

Našlo se tu dijelova starih automobila, kazetara, igrački, enormnih količina kartonskih kutija, kao i sitnih svakodnevnih potrepština poput paketa papirnatih maramica, upaljača, kemijskih olovki, papira i slično.

zelena cistka 2017 preluk eko akcija (3)

Preluk – Jučer je nastavljena akcija Zelena čistka u kojoj su sudjelovali učenici opatijskh srednjih škola i Veleučilištem u Rijeci.

Volonteri Udruge Žmergo zajedno s učenicima iz Ugostiteljske i Hotelijersko-turističke škole, te studentima Veleučilišta u Rijeci očistili su nepravilno odbačen otpad na području Preluka. Mjesto okupljanja bio je kafić ”Skala“, a čistilo se područje bivšeg kampa i karting centra, dio uz cestu prema invalidskoj plaži te područje same plaže. Prikupljena je velika količina raznolikog otpada. Našlo se tu dijelova starih automobila, kazetara, igrački, enormnih količina kartonskih kutija, kao i sitnih svakodnevnih potrepština poput paketa papirnatih maramica, upaljača, kemijskih olovki, papira i slično.

zelena cistka 2017 preluk eko akcija (1)

– Iako je najavljivana kiša, vrijeme nas je i ovaj put poslužilo te smo u nekoliko sati uspjeli sakupiti puno veću količinu ilegalno bačenog otpada od očekivanog. Zahvaljujem svim učenicima i studentima koji su se odazvali i pridonijeli čišćem Preluku i ugodnijem pogledu na to područje, kao i Čistoći i Gradu Rijeci koja je osigurala odvoz istog, rekla nam je koordinatorica akcije Udruge Žmergo, Dina Benazić.

Na stranicama Zelene čistke možete vidjeti fotografije i pratiti detaljne rezultate ovogodišnjih akcija na području cijele Hrvatske.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!