U oku kamere: Članice Foruma žena sugrađane darivale osmijesima i čokolatinima @ Opatija

sdp opatija socijal demokratska partija opatija izbori 2017 (1)

Aktivnosti Foruma žena nastavit će se danas, u srijedu 15. veljače s početkom u 19 sati, kada je u u Caffe baru Eugenian organizirana 2. radionica u sklopu projekta ”Piknik demokracije – aktualno pod zvijezdama”.

Opatija – Slatke čokolatine i široke osmijehe Opatijcima i posjetiteljima Opatije na Valentinovo su darivale članice Foruma žena SDP-a, kojima se pridružio i kandidat za gradonačelnika Fernando Kirigin.

– Snaga ljubavi sigurno je jedna od sila koje nas pokreću u životu. Stoga je Forum žena SDP-a Grada Opatije odlučio sve svoje sugrađanke i sugrađane počastiti upravo na najcrveniji dan – Dan zaljubljenih, kazala je predsjednica Foruma žena Đeni Benić.

Aktivnosti Foruma žena nastavit će se danas, u srijedu 15. veljače s početkom u 19 sati, kada je u u Caffe baru Eugenian organizirana 2. radionica u sklopu projekta ”Piknik demokracije – aktualno pod zvijezdama”. Cilj projekta je razvoj raspravljačke kulture i informiranje građana o raznim političkim, društvenim i ekonomskim temama, a posebice o ulozi i položaju žena u društvu.

– Za ovu smo srijedu pripremili dva zanimljiva i provokativna izlaganja: Julija Perhat, doktorandica filozofije i aktivistica riječkog Centra za ženske studije, govoriti će o slobodi govora i jezičnim izrazima koji kao cilj imaju degradirati onoga kome su upućeni (pejorativi) kroz svoje izlaganje ‘Kurva, kuja, vještica: Seksizam i govor mržnje’, dok će Ivan Cerovac, doktor filozofije sa Centra za napredne studije Sveučilišta u Rijeci govoriti o načinima kako različititi politički svjetonazori gledaju na ideju rodne i spolne ravnopravnosti i jednakosti mogućnosti kroz izlaganje ‘Žene u raljama ideologija: Feminizam i moderni sustavi političkih ideja’. Projekt je usmjeren prema široj javnosti i svi zainteresirani građani su pozvani da se pridruže druženju i raspravama u Eugenianu, kazala je voditeljica projekta Alessandra Selak.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!