U OKU KAMERE Članovi liste grupe birača ‘Vološćani za Vološćane’ održali prigodno druženje sa sumještanima

— Situacija na Voloskom nije kritična, ali iziskuje nova rješenja i načine rada, Voloskana je primjer kako se promjenom načina organiziranja jedne tradicionalne manifestacije može učiniti napredak, istaknuo je Kramarić.

Volosko – Članovi liste grupe birača ‘Vološćani za Vološćane‘ koju predvodi Damir Kramarić danas su ‘Kod špine’ održali prigodno druženje sa sumještanima. Tom prilikom predstavili su svoj program i pozvali građane da ih podrže ove nedjelje na izborima za Vijeće mjesnog odbora Volosko.

– Lista grupe birača ‘Vološćani za Vološćane’ sastavljena je od ljudi koji su se ujedinili da bi zastupali potrebe i interese lokalnog stanovništva, društveno odgovornih gospodarskih subjekata i posjetitelja Voloskog. Uz mene kao nositelja to su Darija Žmak Kunić, Tin Žulić, Emin Mašinović, Renata Ivica, Milena Golja Tomažić, Livija Perčić Picul, rekao nam je Damir Kramarić.

Prema njegovim riječima okupili su se jer nisu htjeli samo pričati o problemima već aktivno sudjelovati u kreiranju rješenja i odluka koje neposredno utječu na svakodnevicu te to omogućiti i svakom dobronamjernom sugrađaninu.

– Osobno smatram da to možemo i zato smo se angažirali, pojedinac tu ne može sam biti dovoljan već treba imati ekipu u kojoj svi znaju i mogu, koji su se u životu realizirali, rade i stvaraju. Suradnjom s gradskim institucijama s našim prijedlozima za boljom regulacijom prometa, primjerenijim odvozom smeća, uređenjem dječjih igrališta i zelenih površina, zalaganjem za kvalitetniji život umirovljenika, većom uključenošću mladih i djece u sportske i kulturne programe, poticanjem zdravijeg i aktivnijeg života svih nas, možemo unaprijediti Volosko, dodao je Kramarić.

Program koji su predstavili ima devet točaka s idejama i rješenjima za realizaciju.

Prijedlog rješenja za zbrinjavanje i dinamiku odvoza smeća, uređenje zelenih površina te mjere poticaja za uređenje okućnica i balkona. Prijedlog regulacije parkirnih mjesta za lokalno stanovništvo i posjetitelje (parkiralište kod groblja, izgradnja garaže) te uređenje prometnica u svrhu veće prometne sigurnosti za djecu i odrasle (prijelaz kod Male škole i Dječjeg vrtića), zatim uređenje javne rasvjete odnose se na prometnu i komunalnu problematiku. Organizacija kulturnih i sportskih sadržaja za djecu i mlade u suradnji s udrugama i obrazovnim institucijama te uređenje prostora i javnih površina (dječjeg igrališta Brajdica, Dom Liburnija), istaknuli su u programu za djecu i mlade, dok su za umirovljenike predvidjeli ‘aktivan i veseo život u trećoj dobi, socijalna podrška, zdravo starenje i osjećaj zadovoljstva (pomoć pri odlasku u trgovinu i po lijekove, mjesečni sadržaji za umirovljenike – čitaonica, likovne i glazbene radionice, informatička pismenost – povezivanje s obitelji u inozemstvu putem društvenih mreža,…)’ uz podršku aktivnim sportskim udrugama i prijedlozima za nove sportske sadržaje. U turizmu nam je potrebno neovisno savjetovanje privatnih iznajmljivača sa svrhom unaprjeđenja ponude i financijskog poslovanja te otvaranje turističkog i kulturnog info punkta, istaknuo je Kramarić.

Organizacija, podrška i suradnja za mjesne fešte, Voloskana, glazbene koncerte, umjetničko-zabavne programe također su obuhvaćeni programom.

– Aktivna suradnja s udrugama te primjereni prostori za rad u sklopu Doma Liburnije i ostalih javnih lokacija. Podrška stručnim osobama koje svojim znanjem i ponuđenim sadržajima doprinose kvalitetnijem životu lokalne zajednice i proširenju turističke sezone. Hitni problemi za rješavanje su modificiranje dinamike odvoza smeća i parkiranje, a dugoročno treba raditi na svim potrebama stanovništva koje smo našim programom zacrtali. Situacija na Voloskom nije kritična, ali iziskuje nova rješenja i načine rada, Voloskana je primjer kako se promjenom načina organiziranja jedne tradicionalne manifestacije može učiniti napredak. Bio bih zadovoljan kada bi naši susjedi prepoznali naš program kao mogućnost stvaranja boljeg životnog okruženja u čijem provođenju svi mogu sudjelovati i kada bi se kao nekada mogli družiti u našem Narodnom domu Liburnija na manifestacijama kulture, zabave i sporta. I za kraj poruka biračima, našim susjedima, prijateljima i poznanicima, mi smo jedina zaista neovisna lista, nemamo političkih pokrovitelja, imamo ideje i rješenja te ako u nedjelju zaokružite listu broj 2 nećete pogriješiti i tada ćemo zajedno raditi na razvoju našega Voloskog, zaključio je Kramarić.

error: Content is protected !!