U oku kamere: Dalić na okruglom stolu o nogometu – Emocije nakon osvajanja drugog mjesta još se nisu slegle @ Opatija

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić sudjelovao je na Dan hrvatskog nogometa, a tom prilikom podružio se s mališanima na Slatini gdje je postavljeno privremeno nogometno igralište. Tako su na Slatini nogometne su majstorije pokazala djeca Dječjeg vrtića Opatija, članovi opatijskih sportskih klubova i svi zainteresirani građani, kao i turisti.

Opatija – Dan hrvatskog nogometa održava se danas u Opatiji brojnim aktivnostima. Program je otvoren 12. Svjetskom kongresom izvedbene analize sporta koji se održava u hotelu Ambasador u organizaciji Kineziološkog fakulteta iz Zagreba u suradnji s International Society of Performance Analysis of Sport (ISPAS), zatim sastankom izbornika hrvatskih reprezentacija za uzraste od 14 do 21 godine te nogometnim aktivnostima na Slatini koje je došao podržati i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Izbornici mlađih kategorija hrvatskih reprezentacija, od U-14 do U-21, sastali su se kako bi razgovarali o aktualnoj situaciji nogometnih nada te budućim izazovima i akcijama. Sastanku su prisustvovali Sergej Milivojević (U-14), Tomislav Gričar (U-15), Petar Krpan (U-17), Ivan Gudelj (U-19), Robert Jarni (U-20) i Nenad Gračan (U-20), kao i viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić te glavni instruktor HNS-a Sreten Ćuk, razgovaralo se o trenutnom stanju ovih reprezentacija, načinima priprema za natjecanje, izazovima u izboru igrača te perspektivama.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na okruglom stolu u sklopu međunarodne konferencije o analizi izvedbe u sportu kazao je kako se emocije nakon drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u nogometu još nisu do kraja slegle, ali da je sad nad njim i reprezentacijom još veći pritisak i pozornost javnosti, a cilj mu je ostati kakav je bio i do sad.

Međunarodna konferencija o analizi izvedbe u sportu okupila je najuspješnije svjetske stručnjake iz područja sporta, i to znanstvenike, kineziologe te uspješne domaće i strane sportske trenere koji tijekom trodnevnog skupa predstavljaju najnovija saznanja u području analize sportskih tehnika i taktika, analize elitnih sportaša i timova, analize sportskih izvedbi i analize izvedbi kod mladih sportaša.

Na otvaranju konferencije, brojnim sudionicima iz cijelog svijeta obratili su se osnivač i predsjednik Međunarodnog udruženja za analizu izvedbe u sportu Mike Hughes, direktor Međunarodnog udruženja za analizu izvedbe u sportu Nic James, dekan fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Crnoj Gori Stevo Popović te dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Krističević. Zanimljivo uvodno predavanje održao je Nic James na temu perspektiva analize performansi sportaša.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!