U oku kamere: Davor Rostuhar održao multimedijalno predavanje o Butanu u Continentalu @ Opatija

davor_rostuhar_multimedijalno_predavanje_butan_2015 (2)

Posebno su zanimljive bile anegdote s osobnim vodičima iz različitih kasti koje su publici vjerno dočarale odnose u njihovom društvu, kao i Rostuharovi pokušaji da napravi intervju s butanskim kraljem. Intervju ipak nije uspio odraditi, ali ga je iznenadio kraljev telefonski poziv te je na kraju uspio doći do njihovog ministra sreće i predsjednika vlade. Uloga ministra sreće posebno je bitna u butanskom društvu budući da je nacionalni cilj sreća, a ne ekonomska dobit.

Opatija – Nekoliko mjeseci nakon ekspedicije u Butan najbolji hrvatski putopisac, izvrstan fotograf i avanturist Davor Rostuhar objavio je knjigu kratkih priča ‘U zemlji zmaja’ te upravo u hotelu Continental jučerašnjim predavanjem započeo svoju turneju po Hrvatskoj tijekom koje će održati predavanja o ovoj iznimno zanimljivoj i dosta nepoznatoj destinaciji.

davor_rostuhar_multimedijalno_predavanje_butan_2015 (1)

Svoje dojmove ‘iz prve ruke’ Rostuhar je podijelio s brojnim zainteresiranim Opatijcima i gostima Continentala te kroz predavanje u trajanju više od dva sata, uz prezentaciju predivnih fotografija zaista dočarao sve ono po čemu je ova zemlja posebna. Posebno su zanimljive bile anegdote s osobnim vodičima iz različitih kasti koje su publici vjerno dočarale odnose u njihovom društvu, kao i Rostuharovi pokušaji da napravi intervju s butanskim kraljem. Intervju ipak nije uspio odraditi, ali ga je iznenadio kraljev telefonski poziv te je na kraju uspio doći do njihovog ministra sreće i predsjednika vlade. Uloga ministra sreće posebno je bitna u butanskom društvu budući da je nacionalni cilj sreća, a ne ekonomska dobit.

Kuhari Continentala tijekom večeri nudili su tradicionalno pikantno butansko jelo ‘Jasha Maru’ s piletinom, rižom i chilly papričicama koje se u Butanu poslužuju uz gotovo sva jela. Interes za ovo iznimno zanimljivo multimedijalno predavanje bio je odličan, a u, do posljednjeg mjesta ispunjenom Continentalu, prisustvovalo je više od 80 zainteresiranih fanova Davora Rostuhara i ljubitelja putovanja.

Zanimljivim programima u Continentalu Milenij hoteli nastavljaju u petak kada slijedi četvrto izdanje ‘Film, Food & Music’ večeri, a posvećeno je prerano preminuloj britanskoj kantautorici Amy Winehouse. ‘Mjesta za ovo događanje lagano se popunjavaju, a svi zainteresirani mogu se javiti na recepciju Continentala i rezervirati svoj stol za večeru i uživati u filmu o ovoj karizmatičnoj glazbenici’ pozvala je Ranka Gismondi, event manager u Milenij hotelima.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!