U oku kamere: Dejan Matijević proglašen je Kastavcom mjeseca ožujka @ Kastav

dejan_matijevic_kastav

Kada je svota prikupljena humanitarnim Božićnim sajmom Pod Ložun za uređenje dječjeg igrališta ispred vrtića Mavrica bila nedostatna, Matijevići su se ponudili financirati nabavku dječjih sprava i pomoći s radovima.

Kastav – Dejan Matijević proglašen je nositeljem titule Kastavac mjeseca za ožujak. Vlasnik građevinskog poduzeća ”Guste zidine” i otac djeteta u skupini Leptiri Dječjega vrtića Vladimir Nazor, u mnogo je navrata pomogao uređenju kastavskih javnih prostora te na vlastitu inicijativu velikodušnim donacijama uljepšao igru kastavske djece.

– Popis dobrih djela obitelji Matijević je podugačak. Zahvaljujući njima asfaltiran je pristupni put i parkiralište vrtića u Spinčićima te betonirana tribina na košarkaškom igralištu. Vrijedne ruke njihovih zaposlenika obnovile su u listopadu prošle godine dotrajali pješčanik Dječjega vrtića Vladimir Nazor i uredile prostor oko njega, postavile nove klupice za sjedenje, uredile prostor oko tobogana i šljunkom nasule sve površine. Kada je svota prikupljena humanitarnim Božićnim sajmom Pod Ložun za uređenje dječjeg igrališta ispred vrtića Mavrica bila nedostatna, Matijevići su se ponudili financirati nabavku dječjih sprava i pomoći s radovima. Rezultati njihovog truda i dobre volje trajat će još godinama i izmamiti osmjeh na mnoga dječja lica na čemu su im roditelji i djelatnici kastavskih vrtića beskrajno zahvalni, stoji u objavi na službenim stranicama Grada Kastva.

Inače, titula Kastavac mjeseca uvedena je početkom ove godine na inicijativu gradonačelnika Ivice Lukanovića, kako bi se odala počast stanovnicima grada koji su se na neki način posebno istaknuli.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!