U oku kamere: Delegacija liburnijskih općina i Opatije na fešti u gradu pobratimu @ Castel San Pietro Terme

castel_san_pietro_terme_2015_posjet_delegacija (2)

Grad pobratim nekadašnje Općine Opatije, a danas svih njenih nekadašnjih ”sastavnica”, pozvao je predstavnike liburnijske lokalne samouprave u goste kako bi im se pridružili u obilježavanju Dana grada, za koji je organiziran bogat program.

castel_san_pietro_terme_2015_posjet_delegacija (1)

Opatija – Delegacija liburnijskih gradova i općina – Opatije, Matulja, Lovrana i Mošćeničke Drage – boravila je proteklog vikenda u posjetu mjestu talijansko Castel san Pietro Terme u regiji Emilia – Romagna, u blizini Bologne.

Grad pobratim nekadašnje Općine Opatije, a danas svih njenih nekadašnjih ”sastavnica”, pozvao je predstavnike liburnijske lokalne samouprave u goste kako bi im se pridružili u obilježavanju Dana grada, za koji je organiziran bogat program.

castel_san_pietro_terme_2015_posjet_delegacija (5)

Među šestero predstavnika koji su činili delegaciju bili su Aldo Simper koji je predstavljao Opatiju, Vinko Surina – ujedno i počasni građanin ovog mjesta – koji je predstavljao Matulje, zamjenik načelnika Branislav Petković kao predstavnik Lovrana u pratnji predsjednika Puhačkog orkestra Lovran Roberta Brubnjaka, te zamjenik načelnika Riccardo Staraj i predsjednik vijeća Boris Škalamera uime Mošćeničke Drage. Osim delegacija zbratimljenih gradova i općina iz Hrvatske, u Castel San Pietru Terme bili su nazočni i predstavnici njemačkog zbratimljenog grada Bad Salzschlirfa..

castel_san_pietro_terme_2015_posjet_delegacija (3)

– Odmah po dolasku, sudjelovali smo na svečanoj sjednici na kojoj je gradonačelnik Tinti istaknuo važnost dugogodišnje međunarodne suradnje Castela i Opatijske rivijere zahvaljujući se posebno Vinku Surini koji je trudom i kontinuiranim zalaganjem uspio zadržati ovo veliko prijateljstvo koje rezultira obostranim posjetama i kulturno-umjetničkim projektima zbratimljenih strana, prenio je dojmove Staraj, kazavši kako su svi predstavnici liburnijskih općina i gradova imali priliku obratiti se nazočnima, a sjednicu je nadahnuto zaključio počasni građanin Castel San Pietro Terme, gospodin Vinsko Surina kojemu je upućen dvominutni aplauz za sve ono što je za ove dvije regije učinio od 1983. godine do danas.

Delegacija je navečer prisustvovala velikom koncertu na centralnom trgu, te sutradan utrci tradicionalne carrere ”Coppa Terme” u popodnevnom satima na pisti u obližnjem parku, te onoj glavnoj u staroj jezgri grada u večernjim satima.

castel_san_pietro_terme_2015_posjet_delegacija (4)

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net