U OKU KAMERE Derbi u Munama odlučila dva penala za Klanu

Klana slavi titulu jesenskog prvaka. Drugoplasiranim Matuljima pobjegli su 11 bodova. No, Matulji imaju dvije utakmice manje, protiv Omladinca i Drage u gostima.

Matulji – U derbiju jeseni prvoplasirana Klana pobijedila je u Munama Matulje 2:0. Oba pogotka Klanjci su postigli s bijele točke u drugom dijelu. Pomalo neobičan derbi. U prvom dijelu mreže su ostale netaknute unatoč 15 šansi, a u drugom dijelu tek dvije šanse i dva penala.

U prvom dijelu Klana je bila nadmoćnija i konkretnija. I po prilikama je zaslužila vodstvo. Od 7. do 42. minute nanizali su osam šansi. Najprije Juničić u padu puca na gol. Potom najveća šansa na utakmici.

Kapetan gostiju Iskra ide sam na vratara Matulja Ravlića koji neutralizira šansu izbijajući loptu u korner. Iz tog kornera Inić puca glavom. Opet Klana ima situaciju jedan na jedan. Domaći vratar skida šansu Tešiću. Nekoliko minuta kasnije Tešić se izborio za neometan udarac s 12 metara, no ne gađa precizno lijevom nogom. Još jedan udarac glavom. Slijedi dobar šut braniča Klane Jeletića s ruba kaznenog prostora, no vratar Ljubičastih je na mjestu. Iskra puca s ruba kaznenog prostora, a potom prijeti najbolji strijelac Klane Laginja, no domaći vratar dobro je postavljen.

Imali su i Matuljci četiri prilike. Uglavnom preko Boniciolija. Prvu šansu na utakmici imali su Matulji nakon njegovog prodora po krilu, no nije bilo nikog da pospremi centaršut u mrežu. Krilo Matulja dva puta prijeti u zadnjim minutama poluvremena, najprije puca s ruba šesnaesterca, a potom ne kroti lijepu dugu loptu. Lijepo je pucao Šneler nakon pola sata igre.

Na samom startu drugog poluvremena Bonicioli je proletio krilom, no nitko nije pospremio loptu u gol. Za nekoliko minuta sa sedam metara neometan puca Tešić. I nakon 15 šansi u prvih 50 minuta, u 40 minuta do kraja utakmice niti jedna šansa. Osim dva penala koja su presudila utakmicu. Jedan u 53., a drugi u 77. minuti. Kod prvog penala Matuljci su protestirali jer je po njihovom mišljenju krenula zamjena igrača, a Klanjci su nastavili igrati.

Klana slavi titulu jesenskog prvaka. Drugoplasiranim Matuljima pobjegli su 11 bodova. No, Matulji imaju dvije utakmice manje, protiv Omladinca i Drage u gostima.

Matulji – Klana 0:2 (0:0)
MUNE Igralište Crikvena draga. Bez gledatelja. Sudac Šantić (Kastav)
Strijelac: 0:1 Jerbić (53.-11 m), 0:2 Jerbić (77.-11 m)
Žuti kartoni: Ravlić, Šneler, Vidak, Ljevar (Matulji), Laginja (Klana)

MATULJI Ravlić, Mladenović, Trošelj (od 79. Latinčić), Đuran (od 64. Posarić), Bonicioli, Šneler, Vidak (od 53. Ahmeti), Pavešić, Ljevar, Šimić, Kalanj
KLANA Peršić, Jeletić, Inić, Dujmović, Iskra, Juničić, Laginja (od 84. Lučić), Dundović (od 82. Valenčić), Corallini, Tešić (od 64. Mršić), Jerbić

FOTO/VIDEO Liburnijski EL classico pripao je gostima – Kovačević za pobjedu Drage protiv Lovrana

error: Content is protected !!