U oku kamere: Deset autobusa dovezlo publiku iz pet zemalja na izvedbu ‘Otella’

otello publika 2017 ivana pl zajca (3)

Iako su mnogi od njih dugogodišnji posjetitelji najpoznatijih europskih opernih kuća, nisu krili istinsko i iskreno oduševljenje riječkim „Otellom“, te nisu štedjeli na komplimentima naglašavajući da ih je predstava „ostavila bez daha“. Oduševio ih je inovativno, snažno i dojmljivo uprizorenje, te sjajni solisti, zbor i orkestar, poručili su iz Zajca.

Rijeka – Da se dobar glas o riječkoj Operi pronio izvan granica Hrvatske već dugo nije novost. O tome svjedoče posjetitelji, ljubitelji opere iz raznih europskih zemalja, koji redovno stižu na operne predstave u Rijeci.

otello publika 2017 ivana pl zajca (1)

– Morali smo zabilježiti dolazak čak deset autobusa kojima je doputovala publika na izvedbu hvaljenog „Otella“ u petak, 7. travnja. Verdijevu predstavu u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića i pod dirigentskim vodstvom maestra Zorana Juranića došlo je pogledati petstotinjak ljubitelja opere iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, uglavnom zahvaljujući suradnji s agencijama specijaliziranim za kulturni turizam. Iako su mnogi od njih dugogodišnji posjetitelji najpoznatijih europskih opernih kuća, nisu krili istinsko i iskreno oduševljenje riječkim „Otellom“, te nisu štedjeli na komplimentima naglašavajući da ih je predstava „ostavila bez daha“. Oduševio ih je inovativno, snažno i dojmljivo uprizorenje, te sjajni solisti, zbor i orkestar, poručili su iz Zajca.

Oni koji to već ranije nisu, iskoristili su prigodu razgledati zgradu riječkog HNK i Klimtove stropne slike. Pozdravili smo se samo do njihovih sljedećih dolazaka, koji se već dogovaraju.

otello publika 2017 ivana pl zajca (2)

N. C. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net